Detox si zaslúži aj vaša domácnosť. Zbavte sa škodlivého cigaretového dymu

Detox si zaslúži aj vaša domácnosť. Zbavte sa škodlivého cigaretového dymu

Mesiac, keď sa všetko rozkvitne do krásnych farieb a kvety nádherne rozvoniavajú v nejednej domácnosti. Prečo si to pokaziť cigaretovým zápachom a radšej neodložiť cigarety bokom a dopriať si sviežosť? Skúste to bez dymu aj v máji a ideálne, ak vám to vydrží čo najdlhšie – navždy...

Máj je mesiacom lásky, ale rovnako zostáva aj mesiacom, keď mnohí z nás pokračujú v jarnom detoxe a naštartovaní sa pri plnení výziev. Pri tom všetkom by sme nemali zabúdať na to, že aj naša domácnosť si zaslúžili nejakú tú špeciálnu „opateru“ – upracte si v šatníku, vyhoďte alebo darujte veci, ktoré dlhšie nenosíte, urobte si poriadok v poličkách v kúpeľni či kuchyni.

No a najmä nezabudnite, že s príjemným bývaním sa spája aj čerstvý a svieži vzduch. A práve ten je v máji úžasný. Čo tak si ho užiť bez cigaretového dymu a so sviežim dychom?

Cigaretový dym je nielen škodlivý, ale navyše znepríjemňuje atmosféru v interiéri, pri stretnutiach, ale aj počas bežných aktivít vonku. Dokáže sa svojho spoločníka „držať“ skutočne dlho. Cigaretový dym sa zostáva po ňom zápach vo vlasoch, na pokožke, cítiť ho na končekoch prstov a tiež z dychu a je nechceným spoločníkom dospelých fajčiarov a ich okolia.

Odporúčame: Detox, diéta a zlozvyky? Urobte si plán, na extrémne kúry zabudnite

Iqos

Zdroj: PMI

Zadymené interiéry? Preč s nimi

A práve domácnosť dospelého fajčiara je, žiaľ, poznačená týmto zápachom, pretože dym sa drží aj na oblečení, kabátoch a bundách. Vďaka technológiám však existuje riešenie aj pre tých dospelých fajčiarov, ktorí sa svojho zlozvyku nevedia alebo nechcú vzdať a ich okolie si túto zmenu všimne a najmä pocíti okamžite. Vďaka bezdymovým alternatívam už nehrozia dymom nasiaknuté odevy ani dych.

Elegantná a štýlová IQOS ILUMA v mnohých farebných prevedeniach a modernom dizajne môže práve im podať pomocnú ruku. A oni už dnes naozaj nemusia fajčiť, aby si vychutnali tabak a navyše bez dymovej príchute. 

Vedeli ste, že pri horení cigarety vzniká veľké množstvo škodlivých látok a typická spálená chuť? Alebo, že cigarety sťažujú dýchanie?

Jedným z pretrvávajúcich mýtov je, že ochorenia spojené s fajčením – a to i rakovinu – spôsobuje samotný nikotín. Existuje pritom všeobecný vedecký konsenzus, že príčinou zdravotných ťažkostí sú škodlivé látky vznikajúce pri spaľovaní tabaku. Takto vzniká decht – zvyšok dymu po zhorení cigarety, ktorý je zmesou chemických zlúčenín s obsahom karcinogénnych a toxických látok.

Nikotín teda nie je hlavnou príčinou chorôb spojených s fajčením. Tou sú škodlivé chemické látky v cigaretovom dyme, ktoré vznikajú pri horení tabaku.

Bezdymové zariadenie IQOS ILUMA

Zdroj: PMI

Nahrievaný tabak chutí inak než cigarety

Bezdymové zariadenie IQOS ILUMA tabak iba nahrieva, nespaľuje ho. Tým zachováva jeho typickú a skutočnú chuť, súčasne však vzniká o 95 % menej škodlivín v porovnaní s klasickými cigaretami, čo však nepredstavuje zníženie rizika o 95 %..

Po úplnom prechode na IQOS môžu dospelí užívatelia lepšie dýchať, ako keby pokračovali vo fajčení, čo dokazuje aj šesťmesačná klinická štúdia vykonaná v USA s 984 dospelými fajčiarmi.

A dobrou správou pre dospelých fajčiarov je aj fakt, že aerosól sa nedrží na pokožke, vo vlasoch a necítiť ho ani z dychu či končekov prstov.​ A tak si môžu vychutnať májovú bezdymovú romantiku...

Bezdymové zariadenia IQOS nie sú bez rizika. Dodávajú nikotín, ktorý je návykový. Sú určené len pre dospelých, ktorí by inak pokračovali vo fajčení alebo užívaní iných nikotínových výrobkov.

IQOS

Zdroj: PMI


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní