Udržateľná výstavba: Prečo zvoliť tehlové steny a obklady na fasádu

Ekologická architektúra kladie počas výstavby dôraz na použité materiály aj stavebné postupy. Či už ide o hrubú stavbu, obklady na fasádu alebo tehlové dlažby, jedným z top udržateľných materiálov budúcnosti je, vďaka 100 % prírodnému zloženiu, tehla.

Klasické tehly patria medzi najstaršie stavebné materiály. Prvé tehlové bloky vznikali sušením hliny v drevenej nádobe na slnku. Neskôr začali ľudia tehly vypaľovať, čím sa znížil čas potrebný na ich výrobu. Zvýšil sa dopyt, produkcia aj kvalita. Dnes sa výrobcovia zameriavajú najmä na zlepšovanie úžitkových vlastností tehál.

Pozri aj: Ceramidy v kozmetike – aký účinok majú na suchú pleť?

7 dôvodov, pre ktoré je tehla obľúbeným materiálom

  • Vysoká energetická účinnosť
  • Schopnosť regulovať vlhkosť
  • Odolnosť a ohňovzdornosť
  • Bezúdržbovosť
  • Stálofarebnosť
  • Prírodné zloženie
  • Dlhá životnosť
Moderný rodinný dom s tehlovými prvkami

Zdroj: Rustique.sk

K špeciálnym typom maloformátových tehál patria lícové tehly. Sú vhodné nielen ako obklady na fasádu, ale aj na výstavbu múrikov alebo plotov, ktoré umocnia estetický vzhľad vášho domčeka.

Zdravé bývanie v tehlovom dome

Vytvoriť bezpečné a zdravé bývanie je jednoduchšie, ako sa na prvý pohľad zdá. Tehla je vo všeobecnosti ekologický materiál zložený z prírodných surovín. Neobsahuje žiadne zdraviu škodlivé látky. Je preto ideálnou voľbou aj pre ľudí trpiacich alergiou.

Odporúčame: Slané palacinky so syrom, špenátom i s mäsom: Recepty, ktoré stoja za vyskúšanie

Tehlový obklad na stene v kuchyni

Zdroj: Rustique.sk

Nadmerná vlhkosť alebo príliš suchý vzduch trápi mnoho domácností počas celého roka. Udržať optimálnu klímu v interiéri je náročné počas chladných zimných mesiacov aj v lete. Tehla dokáže prirodzene regulovať vlhkosť a zároveň umožňuje stenám dýchať, čím prispieva k znižovaniu rizika vzniku plesní a zlepšuje ovzdušie v domácnosti.

Použitím kvalitných materiálov na stavbu a fasádu domu stúpa hodnota aj životnosť nehnuteľnosti

Nestavajte dom na roky, postavte dom pre generácie. Dom postavený z klasických tehál disponuje mimoriadnou energetickou efektivitou a výbornými tepelno-izolačnými vlastnosťami, pričom si stále zachováva dostatočnú priedušnosť.

Ak sa rozhodnete postaviť udržateľný a ekologický domček z iných materiálov alebo máte starší domček, využite ako obklad na fasádu tehlové pásiky. Tehlové obklady sú unikátne nielen svojimi vlastnosťami, ale aj tým, že vyniknú v každom architektonickom štýle.

Pozri aj: Čajové vrecúška sú plné mikroplastov! Ako nás týmto ohrozujú?

Najväčší stredoeurópsky showroom s tehlovým obkladom sa nachádza v Bratislave

Zdroj: Rustique.sk

Príďte sa inšpirovať do najväčšieho stredoeurópskeho showroomu s tehlovým obkladom v Bratislave, ktorý je otvorený 24 hodín denne 7 dní v týždni. Nájdete tu stovky tehlových obkladov aj desiatky možností pokládky.

Tehlové obklady na fasádu – nadčasová voľba

Obklady na fasádu z prírodnej tehly predstavujú riešenie, ktoré si zachová vzhľad a vlastnosti desiatky rokov. Ako je to možné? Vďaka správnemu pomeru kvalitnej hliny s minerálnymi pieskami a vypaľovaniu pri vysokých teplotách (1100 až 1200 stupňov) získavajú tehlové obklady odolnosť, mrazuvzdornosť a stálofarebnosť.

Moderný rodinný dom s tehlovým obkladom na fasáde

Zdroj: Rustique.sk

Vidiecky alebo mestský vzhľad? Tehla pristane každému domčeku. Presvedčte sa sami, nechajte si navrhnúť 3D vizualizáciu od spoločnosti Rustique.sk.

Tehlové múriky a dlažba: Trvale udržateľné môže byť aj okolie domu

Venujte mu pozornosť, ktorú si zaslúži. Výnimočnosť a ekologickosť vášho bývania podčiarknu tehlové prvky v exteriéri. Lícové tehly sú ako stvorené na výstavbu plota a múrikov. Sú vysoko odolné voči poveternostným vplyvom, mrazuvzdorné a estetické.

Tehlová dlažba je vhodná na záhradné chodníky, terasu alebo do záhradného altánku. Nádherne vynikne aj na príjazdovej ceste. Navyše má v porovnaní s betónovou až štvornásobne väčšiu záťažovú odolnosť.

Rodinný dom - obklad na fasádu a tehlový plot tón v tóne

Zdroj: Rustique.sk

Realizáciu tehlového obkladu na fasádu nechajte na profesionálov

Pri výbere a realizácii fasády nerobte kompromisy. Špičkové materiály a odborná montáž sú zárukou bezpečnosti a trvácnosti. Kompletnú realizáciu – od návrhu cez dodanie kvalitného materiálu až po nalepenie obkladu na fasádu vášho domčeka pre vás zabezpečí slovenská spoločnosť Rustique.sk s dlhodobou tradíciou.

Ak sa rozhodnete realizovať tehlovú fasádu, budete potrebovať okrem tehlových obkladov aj lepidlo, škárovaciu alebo murovaciu maltu, či potrebné kotviace prvky. Ušetrite čas, objednajte všetko na jednom mieste. V Rustique.sk vám poradia s výberom aj výpočtom materiálu vrátane rezervy. Pokiaľ vám materiál po dokončení ostane, neotvorené a nepoškodené balenia vezmú späť.

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE