Nadčasová obývačka: Zabudnite na výstrelky, držte sa týchto prvkov!

Nadčasová obývačka: Zabudnite na výstrelky, držte sa týchto prvkov!

Obývacia izba je jednou z najdôležitejších miestností, preto si pri jej zariaďovaní dajte záležať na výbere nábytku a doplnkov. Aby ste nemuseli interiér obývačky po pár rokoch meniť, je vhodné zaobstarať si nadčasový nábytok, ktorý bude vyzerať stále moderne. Nenechajte sa zlákať žiadnymi trendmi, čo je IN tento rok, by už nemuselo byť v kurze budúcu sezónu. Na čo sa zamerať?

Pozri aj: Zelenec chochlatý – retro izbovka ideálna pre úplných začiatočníkov

trendy obývačka

Zdroj: pexels.com/vecislavas-popa-1643383

Sedacia súprava hrá najdôležitejšiu úlohu

Niet pochýb o tom, že sedačka je najpodstatnejším kusom nábytku obývačky. Je len na vás, či si zadovážite menšiu pohovku alebo veľký rohový gauč, na ktorý sa zmestí celá rodina. Držte sa minimalizmu bez zbytočných dekorácií a vyberte si neutrálne farby i čisté línie, s ktorými nikdy nešliapnete vedľa. Stávkou na istotu sú nielen kožené, ale aj čalúnené sedačky, ktoré pôsobia exkluzívne a oživia každý priestor. Tvar sedacej súpravy vždy vyberajte s ohľadom na priestorové možnosti. 

Minimalistické obývacie steny, vďaka ktorým izba dýcha

Neviete, aké zariadenie si vybrať do obývačky okrem sedačky? Stavte na jednoduchú obývaciu stenu zloženú z niekoľkých skriniek. Môžete ju doplniť policami a skrinkami, prípadne komodou v minimalistickom dizajne. Umiestnite ju do rohu miestnosti a postavte na ňu dekorácie či kvety – dokonale dotvoria samotný priestor.

Zaujme ťa: Ako urýchliť varenie? Spoznaj s nami super triky!

obývacia stena

Zdroj: mojnabytok.sk

Menej je viac

Dekorácie vyberajte opatrne, zbytočné lapače prachu do nadčasovej obývačky nepatria. Ak chcete vytvoriť interiér, ktorý bude moderný aj o niekoľko rokov, neexperimentujte s farbami. Predovšetkým základné kúsky – stenu a pohovku – kúpte v neutrálnych farbách. Výbornou voľbou je biela, béžová, čierna, sivá, hnedá, jednoducho paleta zemitých tónov.

Pokiaľ máte potrebu vniesť do interiéru aj výraznejšie farebné akcenty, „vybláznite“ sa na doplnkoch. Vankúše, kvetináče alebo závesy môžete meniť aj častejšie, je to istejšia a cenovo dostupnejšia voľba ako výmena farebného nábytku, ktorý vás po rokoch omrzel.

Neprehliadni: Hnojenie izbových rastlín – ako na to, aby sa rastlinám darilo?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Mária Slováková 05.08.22 08:00

MS
karma
118.00

Aj ja sa pri zariadovaní interiéru riadim pravidlom: menej je viac.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní