Čím nahradiť krémový syr (cream cheese) v zákuskoch, nátierkach a iných receptoch?

Čím nahradiť krémový syr (cream cheese) v zákuskoch, nátierkach a iných receptoch?

Milujeme nátierky natreté na čerstvom ešte praskajúcom chlebíku. Nikdy neodoláme zákuskom, ktoré sa dokonalo rozplývajú na jazyku. A to všetko aj vďaka takej ingrediencii, akou je krémový syr zvaný aj cream cheese. Práve táto ingrediencia je základom mnohých receptov. Je to mimoriadne všestranný a pomerne lacný základ receptov.

Napriek tomu, mnohí hľadajú alternatívy, ktoré by cream cheese v kuchyni nahradili. Ako sa hovorí, ku každej ingrediencii existuje slušná alternatíva. Či už hľadáte nejakú nízkotučnú alebo bezmliečnu, poprípade ste spotrebovali svoje zásoby krémového syra, poradíme vám, ako ho nahradiť. Máme pre vás 7 tipov, ktoré sú rovnako lahodné a hodia sa do receptov.

Pozri aj: Ovplyvňuje mrazenie hríbov ich kvalitu? Ako ich uskladniť správne ?

1. MASCARPONE

Najlepšia náhrada za cream cheese v receptoch. Tento taliansky čerstvý syr má podobnú štruktúru, no je o niečo bohatší a pre niekoho aj lahodnejší než krémový syr. Vyskúšať môžete aj tip šéfkuchárov, ktorí odporúčajú zmiešať mascarpone s citrónovou šťavou v prípade, že sa recept zakladá na mierne kyslej chuti.

2. MÄKKÉ TOFU

Vegánska náhrada za krémový syr. Tofu jednoducho vymiešajte so soľou a menším množstvom vody, kým nedosiahnete konzistenciu krémového syra. Zmes použite ako náhradu za krémový syr v pomere 1:1.

3. TVAROH

Ďalšia náhrada za cream cheese. Tvaroh má niekoľko percent tuku, vďaka čomu je skvelou alternatívou za túto ingredienciu. Avšak pozor, ak chcete použiť tvaroh namiesto krémového syra, musíte ho rozmiešať so smotanou alebo bielym jogurtom. Vymixujte tvaroh s vybranou ingredienciou – miešajte dovtedy, kým nedosiahnete podobnú konzistenciu ako cream cheese.

4. RICOTTA

Mliečny syr ricotta je v porovnaní s krémovým syrom mliečnejší, no chýba mú slanosť. Avšak napriek tomu je dostatočne podobný na to, aby bol skvelou náhradou. Profesionálni šéfkuchári odporúčajú zmiešať ricottu s rovnakým množstvom jogurtu pre jeho zjemnenie a dosiahnutie lepšej konzistencie.

Neprehliadni: 6 bežných potravín bez dátumu spotreby: Vieš, ktoré to sú?

5. GRÉCKY JOGURT

Zdravá náhrada za krémový syr, pretože je bez tuku a zároveň je plný bielkovín. Grécky jogurt je krémovejší a hustejší než klasický biely jogurt, preto je skvelou náhradou za cream cheese v mnohých zákuskoch či iných receptoch.

6. KYSLÁ SMOTANA

Je známa svojou všestrannosťou. Môžete ju primiešať do pečiva, dipov i rôznych omáčok. Hodí sa do báboviek i koláčov. A rovnako ju možno použiť aj ako alternatívu za krémový syr. Pozor však, nepoužívate ju do polievok, pretože by sa mohla vplyvom tepla „zraziť“.

7. KEFÍR

Posledným tipom, ako nahradiť cream cheese v receptoch je kefír, čo je fermentovaný nápoj vyrobený z mlieka s jemnou, ale mierne kyslou chuťou. Kefír je neobyčajný v tom, že má mierne pikantnú a zároveň aj sladkú chuť, ktorá obohatí zákusky (skúste napríklad jablkový koláč z kefíru).

Zaujme ťa aj: Mary-Kate a Ashley Olsen: Kam sa podeli legendárne dvojičky Olsenové?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Katarína Konečná 11.09.22 08:41

KK
karma
105.00

Najčastejšie používam tvaroh, ale zaujal ma grécky jogurt, ten som ešte neskúšala.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní