Novinky z vydavateľského domu GRADA na apríl 2024

V apríli 2024 prináša vydavateľstvo GRADA na knižný trh očarujúce a pútavé novinky. S rozmanitou ponukou titulov oslovia široké spektrum milovníkov literatúry. Od odborných publikácií, cez beletriu až po knihy pre deti a mládež, GRADA má pre každého niečo, čo rozšíri obzory a ponúkne hodiny kvalitného čítania na jarné rozptýlenie. 

ANJEL SMRTI

Bryndza Robert

Keď detektív šéfinšpektor Erika Fosterová nájde vysokopostaveného politika Nevilla Lomasa nahého, zviazaného a mŕtveho vo vlastnej posteli, vedenie Metropolitnej polície rýchlo rozhodne, že jeho smrť nie je potrebné vyšetrovať. Prípad je odložený, no len do chvíle, keď je nájdená mŕtva aj nádejná futbalová hviezda. Navyše, Erika a jej tím s týmito vraždami spoja aj smrť známeho režiséra. Polícia už nemôže ignorovať to, čo je očividné: v Londýne úraduje sériový vrah, ktorý si chce vybaviť účty. 

Výsledky vyšetrovania sú však trochu mätúce. Na záberoch z priemyselných kamier sa objaví päť podozrivých žien... a všetky sú si na nerozoznanie podobné. Pri pátraní po ich totožnosti Erika niekoľkokrát narazí na zmienku o sexuálnej pracovníčke, ktorá má špinu na toľkých vplyvných mužov, že to znervózňuje aj tých najmocnejších politikov a vedenie Metropolitnej polície.  

Čas do ďalšieho útoku vraha sa kráti a je na Erike, aby rozplietla sieť dôkazov a zodpovedala zásadné otázky: Čo spája obete? Kto ďalší je zapletený do škandálu? A ako ďaleko sú mocní ochotní zájsť, aby ochránili svoje vlastné záujmy? 

ANJEL SMRTI, Bryndza Robert

Zdroj: Redakcia

V TIENI OLIVOVNÍKOV

Eva Glyn

Román o láske s príchuťou vína a olív, starobylých kamenných uličkách a malebných plážach 

Antonia venovala celý svoj život výchove svojej jedinej dcéry, no tá si už začala budovať vlastný život a Antonia sa zrazu cíti osamelá. Uvedomuje si, že vzťah so ženatým mužom, ktorý je navyše jej šéfom, musí ukončiť.

A tak urobí radikálny krok a rozhodne sa odísť pracovať do Chorvátska na ostrov Korčula do Vily Masliny. Vo vile sa stretáva s jej majiteľom, mladým a svojským Damirom, ktorý je plný ambícií. Chce to dotiahnuť ďaleko a vybudovať prosperujúci biznis. Na prvý pohľad pôsobí dokonale, no postupne vychádza na povrch, že čosi tají a nič nie je také, ako by sa mohlo zdať.

V tieni olivovníkov, Eva Glyn

Zdroj: Redakcia

NAUČ SA ČÍTAŤ V ĽUĎOCH AKO V KNIHÁCH

Patrick King

Ako predvídať správanie ľudí

Chcete vedieť rýchlo prečítať ľudí, dešifrovať reč ich tela, odhaliť lži a pochopiť ľudskú povahu? Ponorte sa do fascinujúceho sveta neverbálnej komunikácie a reči tela. Dozviete sa, ako môžu jemné gestá, výrazy tváre a iné neverbálne podnety odhaliť množstvo informácií o myšlienkach, emóciách a zámeroch človeka.

Kniha ponúka praktické postrehy a stratégie na rozlúštenie týchto podnetov a pomáha čitateľom zlepšiť ich schopnosť porozumieť ostatným a spojiť sa s nimi. Vďaka kombinácii psychologických teórií a príkladov zo skutočného života nájdete praktické rady, ako interpretovať a analyzovať ľudí, zlepšovať komunikačné schopnosti a budovať úspešné vzťahy.

Nauč sa čítať v ľuďoch ako v knihách,  Patrick King

Zdroj: Redakcia

ŠANCA PRE STELU

McCall Hoyle

Nájde v sebe výnimočná sučka odvahu zachrániť svoju paničku?

Ešte ako malé šteniatko Stelu cvičili, aby dokázala používať svoj citlivý bíglí ňufáčik na odhalenie nebezpečných chemikálií a pomáhať svojmu pánovi chrániť ľudí pred nebezpečenstvom. Lenže po jednej rutinnej bezpečnostnej kontrole sa Stele nepodarí vyňuchať výbušninu. Jej výbuch bol taký silný a hrôzostrašný, že spôsobuje Stele úzkosť, pre ktorú sa viac nedokáže vrátiť do práce a je nútená odísť na psí dôchodok.

Keď sa objaví dievčatko Cloe a chce si Stelu adoptovať, bíglia sučka vie, že je to jej posledná šanca dokázať, že naozaj za niečo stojí. Lenže ako? Keď Stela zacíti zvláštnu chemickú látku v tele Cloe, ktorú jej telo vylučuje vždy pred záchvatom, Stelin ňufák si spojí súvislosti. Ako sa však naučí varovať svoju novú rodinu bez toho, aby si mysleli, že len prepadá panike? Ako ostatných presvedčí, že im môže opäť slúžiť ako záchranársky pes, ktorý dokáže upozorniť na nebezpečenstvo a zachrániť život?

Šanca pre Stelu, McCall Hoyle

Zdroj: Redakcia

EFEKT OČAKÁVANIA

David Robson

Ako spôsob myslenia ovplyvňuje naše zdravie

Vedeli ste, že ľudia, ktorí veria, že starnutie prináša múdrosť, žijú dlhšie? Alebo že akceptujúci postoj k jedlu vám pomáha schudnúť? Vesmír vám nedáva to, čo chcete. Nemôžete získať bohatstvo alebo sa vyliečiť z choroby iba silou myslenia. Napriek tomu vaše vlastné očakávania a očakávania iných ovplyvňujú to, aký bude váš život. Predsudky sú ako vzduch, ktorý dýchame – sprevádzajú nás všade, no málokedy si ich uvedomujeme. Môžete predpokladať, že vaše telo je silné alebo že je veľmi náchylné na choroby. Môžete si myslieť, že stres je vždy veľmi škodlivý alebo že pod tlakom zvyšuje kreativitu. Tieto presvedčenia zásadným spôsobom formujú vaše zdravie a pohodu.

Naučte sa praktické tipy, ako zmeniť spôsob myslenia tak, aby bol priaznivejší pre zlepšenie vašej všeobecnej pohody, kondície, produktivity a šťastia.

Efekt očakávania,  David Robson

Zdroj: Redakcia

SLZOTVORCA

Erin Doom 

Sú veci, ktoré sa oplatí chrániť. Niekedy aj pred sebou samým.

Medzi múrmi sirotnca Hrob, kde Nica vyrastá, sa pri plameňoch sviečok mali vo zvyku rozprávať tajuplné príbehy a legendy. Najznámejšou je tá o Slzotvorcovi, tajomnom remeselníkovi s očami čistými ako krištáľ, ktorý dokázal prebudiť emócie a priviesť ľudí k slzám. Lenže teraz má Nika sedemnásť a na jej vlastné prekvapenie sa ocitá v starostlivosti manželov Miliganovcov.

Nevybrali si však len ju, a ak sa nechce vrátiť do domova, musí nájsť svoju silu a zabojovať o šťastie, po ktorom túži. Dokáže aj napriek traume nájsť svoj skutočný domov? A dá sa vôbec bojovať s láskou a pocitmi, ktoré ju privádzajú do šialenstva, alebo by mala skôr bojovať o túto lásku? Ako sa Nika postupne zoznamuje so svojím okolím, nachádza priateľstvá a silu postaviť sa za to, po čom túži.

Slzotvorca, Erin Doom 

Zdroj: Redakcia

SVALOVÉ FUNKČNÉ TESTY

Vladimír Janda a kolektív

Úspešná publikácia pre fyzioterapeutov a rehabilitačných lekárov

Kniha vznikla v snahe objektivizovať svalovú silu a jej zmeny spôsobené poruchami hybnosti. Je zaujímavé, že napriek technickému pokroku v medicíne v oblasti myoskeletálnej stále zostáva najdôležitejšie klinické vyšetrenie založené na dobrej znalosti anatómie a fyziológie.

Svalový test v súčasnosti chápeme ako metódu, ktorou vyšetrujeme určité, čo najpresnejšie definované, pomerne jednoduché motorické stereotypy. Nesústredíme sa len na zistenie sily, ale tiež na spôsob prevedenia pohybu, na časové vzťahy aktivácie medzi svalovými skupinami, ktoré sa predovšetkým podieľajú na danom pohybe.

Pri aplikácii metódy sa neobmedzujeme len na zistenie zníženia svalovej sily v zmysle ochrnutia ako pri periférnych parézach, ale i na oslabenie, ktoré má funkčný, útlmový charakter.

Svalové funkčné testy,  Vladimír Janda a kolektív

Zdroj: Redakcia

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE