Pikošky z nakrúcania filmu Black Adam: Viete, kto stvárnil túto komiksovú postavu?

Najnovší komiksový veľkofilm s Dwayneom „The Rockom“ Johnsonom je filmovou udalosťou jesene. V USA si na svoje konto pripísal unikátne prvenstvo – jeho premiérový víkend sa stal najúspešnejším premiérovým víkendom spomedzi všetkých filmov, v ktorých sa herec počas svojej bohatej kariéry objavil. Na Slovensku sa jeho aktuálna snímka takisto umiestnila na vrchole rebríčka návštevnosti s obrovským náskokom oproti druhému miestu. Film počas otváracieho víkendu videlo 24 815 divákov a diváčok, spolu s predpremiérovými uvedeniami dohromady už 26 697 párov očí.

Príbeh venuje pozornosť svojskému antihrdinovi, ktorý pred 5 000 rokmi získal svoje sily od starovekých bohov. Nenarábal s nimi však celkom podľa ich predstáv, preto ho mocní čarodejníci uväznili tak, aby sa z väzenia už nikdy nedostal. Nevydarená archeologická operácia ho však vypustí na slobodu a on sa musí zorientovať v súčasnom svete aj vo vlastných hodnotách. Využije svoje nadľudské superschopnosti, porovnateľné so Supermanovými, na vykonanie pomsty, alebo na pomoc ľudstvu?

Pozri aj: Vitiligo u mnohých vyvoláva depresie. Amara však inšpiruje celý svet po svojom!

komiksový veľkofilm

Zdroj: Continental film

Black Adam patrí medzi najrozporuplnejšie postavy komiksového sveta vydavateľstva DC Comics. Vo svojej histórii stál viackrát na strane dobra i zla a zmeral si sily s najmocnejšími superhrdinami všetkých čias. Úspech v kinách i potitulková scéna filmu naznačujú, že sa môžeme tešiť na návrat The Rocka k jeho najnovšej úlohe. Výpočet zaujímavostí z nakrúcania naznačuje, že na pľaci prevládala dobrá nálada a prístup ozajstných srdciarov, zrejme sa teda návratu nikto nebude brániť.

Zaujme ťa aj: Veľká rodina na dosah?! Má 25 rokov, 22 detí, no tým to nekončí - chce ich mať až 105!

10 zaujímavostí z nakrúcania:

  • Dwayne Johnson okrem stvárnenia hlavnej úlohy film aj spoluprodukoval. S producentom menom Hiram Garcia sú dlhoročnými priateľmi a spolu s ostatnými producentmi – Beauom FlynnomDanym Garciom – boli v mladosti nadšenými čitateľmi komiksov.
  • Režisér Jaume Collet-Serra púšťal každý deň hudbu ľuďom, ktorí pripravovali scénu. Melódia z jeho dobového „magneťáku“ ozdobeného logom Black Adam s bleskom údajne vždy navodila správnu atmosféru.
  • Herec Mo Amer, ktorý vo filme stvárňuje elektrikára Karima, sa vždy rád podelil o vlastné pesničky zo svojho menšieho, ale stále výkonného magnetofónu.
  • Prototyp Adamovho superkostýmu mal všité vypchávky a  Johnsonovi nesedel – keďže jeho skutočné svaly boli väčšie, vypchávky neboli potrebné.
  • Aldis Hodge, ktorý stvárnil člena Justice Society (Spolku spravodlivosti) Hawkmana, je aj profesionálnym návrhárom hodiniek a vo filme nosil hodinky, ktoré sám navrhol.
  • Bodhi Sabongui, najmladší z hereckého obsadenia, sa kvôli role Amona naučil jazdiť na skateboarde.
  • Tím pre vizuálne efekty urobil 800 skenov tiel hercov a komparzu, aby ich mohol použiť na vytvorenie veľkého davu, ktorý bol potrebný v niekoľkých scénach vo fiktívnom veľkomeste Kahndaq.
  • Robotické rameno, ktoré dvíhalo Dwayna Johnsona do vzduchu, aby lietal, bolo repasované z modelu vyrobeného najväčším výrobcom robotov na svete, ktorý montuje autá, lode aj návesy.
  • Vedúci výpravy Tom Meyer poveril svojho dlhoročného výtvarníka, aby vytvoril  fiktívny kahndacký jazyk, ktorý je vo filme počuť niekoľkokrát.
  • Tvorcovia do filmu ukryli pre pozorných fanúšikov DC univerza a superhrdinov množstvo tzv. easter eggov, odkazov na iné diela. Koľko ich na prvé pozretie nájdete?

Galéria - Black Adam

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE