Tieto celebrity vychovali slobodné matky. Aké bolo ich detstvo?

Tieto celebrity vychovali slobodné matky. Aké bolo ich detstvo?
  • 06.10.2022
  • Veronika Nemčeková

Mnohé celebrity vychovali slobodné matky. Hovorí sa, že pre dieťa je najlepšie, ak vyrastá v rodine, kde sa oň starajú mama aj otec.

Život to ale niekedy zariadi inak a tak hráme s kartami, ktoré nám rozdá. Prečítajte si, ktoré známe osobnosti vyrastali bez otca. Aké bolo ich detstvo? 

Keanu Reeves

Biologický otec kanadského herca Keanu Reevesa opustil rodinu, keď mal predstaviteľ Nea z filmovej série Matrix tri roky. Rodičia sa zoznámili v Bejrúte, mama Patricia pochádza z Anglicka, otec Samuel Nowlin bol z Havaja.

Patricia sa vydala ešte trikrát. Druhým manželom bol režisér z Broadwaya a Hollywoodu Paula Aaron, ktorý priženenému synovi vštepoval lásku k herectvu. Nasledovalo manželstvo s Robertom Millerom z hudobného priemyslu a kaderníkom Jackom Bondom.

Reeves a jeho sestry vyrastali predovšetkým v Toronte, kde sa o nich často starala opatrovateľka. Jeho biologického otca v 90. rokoch zatkli za držanie drog a skončil za mrežami. Herec sa s ním naposledy stretol na havajskom ostrove Kauai, keď mal 13 rokov. Ich vzťah opísal ako bolestivý a ťažký.

Keanu Reeves

Zdroj: instagram.com/keanureevesofflcial_

Barack Obama

Bývalý prezident USA Barack Obama sa narodil americkej matke a kenskému otcovi. Dvojica sa stretla na hodine ruského jazyka na Havajskej univerzite. Pár sa zosobášil na Havaji vo februári 1961, šesť mesiacov pred tým, než malý Barack, ktorý zdedil meno po otcovi, prišiel na svet.

Niekoľko týždňov po jeho narodení sa rodina presťahovala do Seattlu. Barack starší ukončil štúdium ekonómie. Obamovci sa rozviedli v marci 1964 a otec odišiel do Kene, kde sa znova oženil a založil si novú rodinu. Syna navštívil na Havaji iba raz, na Vianoce v roku 1971. V roku 1982 zahynul pri automobilovej nehode.

Obama sa neskôr vyjadril, že otcovu prítomnosť v živote postrádal predovšetkým počas dospievania, keď sa menil z chlapca na muža. V tom čase sa snažil prísť na to, čo znamená byť skutočným mužom. Veľkou oporou mu bola jeho matka.

Prečítajte si: Poznáte všetky typy rodičovstva? Akým rodičom ste vy?

Barack Obama

Zdroj: instagram.com/barackobama

Angelina Jolie

Americká herečka, režisérka a filantropka Angelina Jolie je dcérou už zosnulej herečky Marcheline Bertrand a herca Jona Voighta. Dvojica sa odlúčila v roku 1976, pričom Angelina spolu s bratom ostala žiť s matkou. Tá sa vzdala hereckej kariéry, aby sa mohla venovať deťom. Vychovávala ich v duchu katolíckej viery, do kostola ich však chodiť nenútila.

Hoci obaja rodičia pochádzali z hereckého prostredia, Angelinu inšpirovala skôr matkina kariéra ako otcova. Nemala totiž k nemu vrúcny vzťah. Marcheline neskôr tvorila pár s dokumentaristom Billom Dayom a básnikom Johnom Trudellom.

Herečka, ktorú poznáme z filmov Siedmy hriech, Život, alebo niečo také, Pán a pani Smithovci, Vládkyňa zla 1 a 2 alebo Eternals, nemala ľahké detstvo ani obdobie dospievania. Spolužiaci ju často vylučovali z kolektívu, trpela depresiami, nespavosťou, poruchami príjmu potravy. Neskôr siahala aj po drogách a zámerne si spôsobovala bolesť.

S otcom dlho nebola v kontakte a zazlievala mu, že opustil rodinu. Ak sa stretávali, bolo to zvyčajne pred kamerami. Ich vzťah možno popísať ako komplikovaný. Po smrti jej matky v roku 2007 sa údajne zmierili.

Angelina Jolie

Zdroj: instagram.com/angelinajolie

Leonardo DiCaprio

Rodičia amerického herca a producenta Leonarda DiCapria sa zoznámili na univerzite, no keď mal malý Leo rok, otec sa zamiloval do inej ženy. Keďže chlapca chceli vychovávať spoločne, nasťahovali sa do domov so spoločnou záhradou.

Vyrastal teda v pomerne nevšednom prostredí, keď jeho otec žil kúsok od pôvodnej rodiny s novou priateľkou a ich synom. S nevlastným bratom mal DiCaprio pekný vzťah. S mamou sa neskôr odsťahovali do iných častí mesta, pričom hercova mama musela mať viacero zamestnaní, aby uživila rodinu.

Odporúčame: Peniaze ako zabijak vzťahu: Ako riešiť finančné nezhody?

Leonardo DiCaprio

Zdroj: instagram.com/leonardodicaprio._.leo

Alicia Keys

Otec americkej speváčky Alicie Keys opustil rodinu, keď mala iba dva roky. Interpretka uviedla, že s ním neudržiavala kontakt. Keď bola mladšia, hnevalo ju to, no neskôr si uvedomila, že to tak bolo najlepšie, pretože jej rodičia nikdy nemali skutočný vzťah. Jej mama mala aj tri zamestnania, aby dokázala rodine dať to, čo potrebovala. Mamin príklad ju naučil ako byť silnou, húževnatou a samostatnou.

Alicia Keys

Zdroj: instagram.com/aliciakeys

Mariah Carey

Americká speváčka Mariah Carey je najmladším z troch detí narodených bývalej opernej speváčke a vokálnej trénerke Patricii a leteckému inžinierovi Alfredovi Royovi Careymu. Patriciina rodina sa jej vzdala za to, že sa vydala za černocha.

Po rozvode rodičov mali Kráľovná Vianoc a jej starší brat iba malý kontakt s otcom. Ich sestra sa k nemu presťahovala. Matka Carey pracovala súčasne vo viacerých zamestnaniach, aby uživila rodinu. Mama jej dávala hodiny spevu, avšak nikdy ju k ničomu nenútila a bola jej oporou.

Pozri aj: Sexting: Čo by mal vedieť rodič o tejto online hrozbe?

Mariah Carey

Zdroj: instagram.com/mariahcarey

Pierce Brosnan

Otec írskeho herca Pierca Brosnana odišiel od rodiny, keď bol ešte dieťa. Keď mal štyri roky, jeho matka sa presťahovala do Londýna, aby pracovala ako zdravotná sestra. Od tej chvíle bol z veľkej časti vychovaný svojimi starými rodičmi z matkinej strany. Po ich smrti žil istý čas s tetou a potom so strýkom.

Niekdajší filmový predstaviteľ agenta Jamesa Bonda neskôr priznal, že v detstve často cítil samotu. Vyjadril tiež veľký obdiv svojej matke, ktorá sa rozhodla odísť do Anglicka, aby zabezpečila lepší život pre seba i svojho syna. Vídali sa síce iba jeden až dvakrát do roka, aj napriek tomu obdivoval jej silu.

Pierce Brosnan

Zdroj: instagram.com/piercebrosnanofficial

Julia Roberts

Rodičia americkej herečky Julie Roberts sa vzali v roku 1955. Dvojica spolu viedla hereckú školu pre deti. Rozviedli sa začiatkom roka 1972. Neskôr sa jej matka vydala za Michaela Motesa, ktorý bol násilnícky a často nezamestnaný.

Predstaviteľka Pretty Woman ním opovrhovala. Mama Roberts neskôr tyrana opustila a vyjadrila sa, že vydať sa za neho bola najväčšia chyba v jej živote. Vlastný otec Julie zomrel na rakovinu, keď mala desať rokov.

Vyskúšajte: Ako zabaviť deti? Kreatívne tvorenie je správna voľba!

Julia Roberts

Zdroj: instagram.com/juliaroberts

Eddie Murphy

Americký herec a komik Eddie Murphy je synom telefónnej operátorky a policajta, ktorý bol tiež amatérskym hercom. Jeho rodičia sa rozišli, keď mal tri roky. O päť rokov neskôr otec prišiel o život po tom, ako ho bodla istá žena. Išlo vraj o zločin z vášne. Herec má preto na otca iba matné spomienky.

Murphyho matka neskôr ochorela a herec spolu so starším bratom žili rok u pestúnskej rodiny. Práve toto obdobie vraj ovplyvnilo jeho zmysel pre humor. Neskôr sa súrodenci vrátili späť k mame, ktorá ich vychovávala spolu s novým partnerom.

Eddie Murphy

Zdroj: instagram.com/eddie_murphy_official1

Zdroj foto: úvodná koláž - instagram.com/juliaroberts, instagram.com/piercebrosnanofficial, instagram.com/aliciakeys

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 14:59

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 14:59

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní