Ako si vyložiť sny o vode, potope či plávaní?

Ako si vyložiť sny o vode, potope či plávaní?
  • 23.05.2022
  • Michaela Kožáková

Sníva každý. A dokonca podľa vedeckej štúdie snívajú aj zvieratá. Niekedy sa nám však môže zdať, že sme mali bezsennú noc. Je to celkom relatívne, pretože niektorí ľudia sny majú, len si ich nepamätajú.

V priemere má človek 4 až 6 snov za noc, no na veľkú väčšinu z nich zabudne. Sen, ktorý si s najväčšou pravdepodobnosťou zapamätáte, je ten, ktorý ste mali tesne pred prebudením. Sny sa zvyčajne vyskytujú počas cyklu spánku s označením REM (Rapid Eye Movement). Vedci prišli na to, že naša schopnosť vytvárať spomienky je počas tejto fázy spánku narušená. To by mohlo vysvetliť, prečo sme náchylní na zabúdanie snov. Vynechanie fázy REM môže znamenať aj vynechanie snov. 

Niektoré sny mávame pravidelne, iné sa objavia raz za život. Snívalo sa vám niekedy o tom, že ste plávali vo vode alebo, že ste niekoho zachraňovali? V čom spočíva symbolika vody vo vašom sne?

Sen o vode

Sny o vode symbolizujú vaše podvedomé pocity, vaše skryté emócie a predstavujú spôsob, ako vyjadriť svoje vnútorné pocity týkajúce sa vašej vlastnej spirituality alebo vašej vlastnej duchovnej cesty.

Podľa rôznych interpretácií môže mať voda pozitívny aj negatívny význam v závislosti od podrobností sna. Snívajúci by mal venovať pozornosť teplote, vzhľadu a farbe vody. Voda reprezentuje duchovnú stránku, poznanie, liečbu a osvieženie.

Napríklad sen o tom, že voda vrie, naznačuje, že v sebe máte nejaký emocionálny nepokoj. Veľké vodné plochy ako je more, oceán alebo jazero predstavujú v snoch samotné podvedomie. 

V niektorých prípadoch môže voda v sne predstavovať aj vitálne zložky osobnosti. Voda vyvierajúca ako prameň zo skaly alebo studňa reprezentuje život. Ide o prejav nevedomej energie vo forme citov, ktoré sa snažia dostať do vedomia. Vyschnutý prameň je zlým znamením, pretože poukazuje na vyčerpané emocionálne zdroje a oslabenú vitalitu. 

Snívalo sa vám, že vo vašom dome stúpa voda? Takýto sen vám naznačuje, že ste zahltení svojimi myšlienkami a emóciami. Sen o tom, že silný dážď a prúdy vody zaplavujú váš dvor, je pripomienkou vašich nesplnených sľubov. Ak ste mali sen o chôdzi po vode, je to odraz vašej úplnej kontroly nad svojimi emóciami.

Zvláštny sen o spojení ohňa a vody poukazuje na ambivalentné problémy vo vašom živote. Pravdepodobne prechádzate emocionálnym konfliktom a ťahá vás dvoma rôznymi smermi.

Pozri aj: Snár: Mávaš sny o lietaní? Vieš, čo znamenajú?

Sen o špinavej vode

Zdroj: shutterstock

Sen o priezračnej a špinavej vode

Ak ste vo svojom sne videli pokojnú, priezračnú vodu, je to priaznivé znamenie, ktoré znamená, že ste v harmónii so svojou mysľou, telom a životnou situáciou. V tomto prípade voda vyjadruje vyrovnanosť, pokoj mysle a obnovu.

Snívalo sa vám o močaristej, špinavej vode? Takýto sen vám naznačuje, že ste ponorení do svojich negatívnych emócií. Možno potrebujete nejaký čas, aby ste si vyčistili myseľ, vytriedili vaše myšlienky a našli vnútorný pokoj. Sen tiež môže prezrádzať, že vaše úsudky sú zahmlené a nejasné. Ak vás pohltí bahnistá voda, tento sen je jasným znakom toho, že ste uviazli v určitej situácii a ste ovládaní svojimi emóciami.

Sen o plávaní

Interpretácia plávania závisí od podmienok vody. Ak sa vám sníva, že pokojne plávate spolu s prúdom vody, takýto sen je predzvesťou toho, že v priebehu niekoľkých nasledujúcich mesiacov pravdepodobne zažijete zlepšenie vo vašom živote. 

Ak plávate proti prúdu alebo sa snažíte plávať v rozbúrenej vode, sen vám naznačuje, že sa asi obávate o svoju budúcnosť. Možno nastal čas, aby ste sa zbavili problémov a vysporiadali sa so svojimi emóciami. Ak snívate o plávaní v oceáne, v bdelom živote asi máte pocit, že vás vaše emócie ťahajú rôznymi smermi. Prílivová vlna alebo tropická búrka nad oceánom vo vašom sne môže naznačovať, že vás niečo v živote premohlo. Ak sa vám sníva, že plávate v oceáne pod vodou, možno máte skryté pocity, ktorým by ste mali už konečne začať čeliť.

Sen, v ktorom nie ste schopní plávať, môže znamenať, že v nadchádzajúcom období budete prechádzať ťažkými okolnosťami, ktoré budú plodiť negativitu. 

Vo všeobecnosti sen o tom, že plávate, aby ste zachránili niekoho pred utopením, môže byť indikátorom toho, že sa objaví niekto, kto v najbližších dňoch vstúpi do vášho života a pomôže vám rásť a dosiahnuť veci, o ktorých ste si vždy mysleli, že sú nedosiahnuteľné.

Sen o sprchovaní

Sen o sprchovaní je symbolom očisty a odplavenia negatívnych myšlienok, emócií a problémov. Byť pod vodou je znakom toho, že snívajúci je zavalený nepríjemnými myšlienkami a emóciami. Môže ísť napríklad o finančné či vzťahové problémy. Sny o topení môžeme mávať vtedy, keď sme pod veľkým fyzickým alebo emocionálnym tlakom.

Sen o potope

Zdroj: pinterest.com

Sen o potope

Potopa v snoch je obzvlášť silným znamením. Povodeň môže naznačovať ohromujúce pocity, kolotoč rôznych udalostí a veľké životné zmeny.  Ak vo svojich snoch vidíte obrovské priestory zaplavené pokojnou vodou, znamená to, že vaše starosti čoskoro odídu. Podarí sa vám prestať vzdorovať okolnostiam, prijať ich a nájsť v sebe pokoj.

Snívalo sa vám, že potopa so sebou unáša zúfalých ľudí? Tento znepokojujúci sen môže prezrádzať, že máte strach zo straty niekoho z vášho okolia, najčastejšie niekoho blízkeho. Pokus o záchranu počas silnej povodne predstavuje nový myšlienkový pochod. V bdelej realite by ste mali prehodnotiť svoj život a postoj k nemu, k udalostiam, ktoré vás postretli. Ak sa vám snívalo, že sa nachádzate uprostred záplavy, pokojne a bez snahy vzdorovať, tento sen môže predstavovať bohatstvo a luxus, ktoré na vás čaká.

Farba vody v sne

I farba a vlastnosti vody v sne máju svoj význam. Sen o čiernej vode znamená emocionálnu prázdnotu v niektorej oblasti vášho života. Modrá voda vyjadruje, že vaše a niekoho pocity a sympatie sú vzájomné a že všetky želania sa splnia. Voda zelenej farby reprezentuje vynikajúce zdravie a veľké nádeje. Sen o bielej vode sľubuje zmeny.

Voda sfarbená do červena je symbolom romantiky, vášne a nového vzťahu. Žltá voda predstavuje zmenu, ktorá prinesie pozitívne vízie pre samotného snívateľa. Teplá voda je predzvesťou choroby a zhoršenia zdravotného stavu a zase studená voda je znamením blízkeho šťastia. 

Neprehliadni: Snár: Čo znamenajú sny o mŕtvych príbuzných? Máš sa báť?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 12:43

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 12:44

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní