5 najlepších parkov na venčenie psa v Bratislave: Kde majú povolený vstup?

5 najlepších parkov na venčenie psa v Bratislave: Kde majú povolený vstup?
  • 24.11.2022
  • Veronika Nemčeková

Bývate v Bratislave a rozmýšľate kam vybehnúť so svojim štvornohým miláčikom? Ak váhate a nie ste si istí výberom miesta, zbystrite pozornosť. Pripravili sme pre vás zoznam piatich najlepších parkov na venčenie psa v hlavnom meste.

Mnoho ľudí v Bratislave vlastní psa, a tak čoraz viac mestských častí buduje na voľných priestranstvách parky pre psov. V nich sa môžu chlpáči vybehať a vyšantiť v spoločnosti ďalších psíkov a ich majiteľov. Ktoré sú tie naj?

1. Psí park Petržalka

Psí park Petržalka sa nachádza na križovatke Rusovskej, Panónskej a Wolkrovej ulice v Petržalke. Celková plocha parku zaberá takmer jeden hektár. Vstup doň je bezplatný a prístupný je nonstop počas celého roka.

Aby sa zamedzilo úteku psíkov z výbehu, areál zabezpečili dvoma dvojitými bezpečnostnými vstupnými bránkami. Plot je zapustený do zeme, čo bráni podhrabaniu. K dispozícii sú aj lavičky. Ihrisko obsahuje bezpečné prekážky neagilitného typu a dostatočné nábehové a dobehové zóny.

Nachádzajú sa tu aj stabilné prekážky ako kladina, lavička, kruhy či odrazovka. Využívať by ich mali psy staršie ako 9 mesiacov. V areáli má vyhradený priestor aj výcviková škola. Mimo tréningov môžu prekážky v tejto časti využívať psy s hmotnosťou do 15 kg.

Prečítajte si: Úspech zaručený! Muži s fotkami psov na zoznamkách vyhrávajú!

výbeh pre psy Petržalka

Zdroj: instagram.com/chilli_psom_som

2. Agility ihrisko v Rači

Zaujímavé cvičisko pre štvornohých miláčikov nájdete v Rači na Černockého ulici poniže kúpaliska. Oplotený výbeh má rozlohu 1300 m2 . Nájdete tu aj agility prvky vhodné pre rôzne druhy cvikov i lavičky na sedenie pre majiteľov. Vstup je taktiež dvojdverový. Do budúcnosti je zámerom mestskej časti psí výbeh ešte viac rozšíriť a zväčšiť tak jeho plochu.

3. Psí park Podunajské Biskupice

Prechádzka so psom sa vám vyplatí aj v ďalších mestských častiach. Na hranici Podunajských Biskupíc a Vrakune, konkrétne na Vrakunskej ulici sa nachádza oplotený areál vhodný na výcvik či venčenie psov. Psí park Podunajské Biskupice je otvorený 24 hodín denne počas celého týždňa.

Na približne polhektárovej ploche je dostupných päť stabilných prekážok, bezpečné prekážky neagilitného typu aj dostatočne veľké zóny, v ktorých sa psíky môžu vybehať do sýtosti. Samozrejmosťou sú dvojbránkové vstupy a zapustenie plotu do zeme. Za vstup sa taktiež neplatí.

4. Psie výbehy na Trnávke

Mestská časť Ružinov otvorila v nedávnom období dva nové areály pre psov. Oba sa nachádzajú na Trnávke. V októbri pribudol psí výbeh na Rožňavskej ulici pri veľkom parkovisku za pumpou. Vstupné bránky sú už odomknuté aj vo výbehu na Gašparíkovej ulici, nachádza sa medzi garážami.

Vyskúšajte: Ako behať so psom: Návod pre začiatočníkov

výbeh pre psy Trnávka

Zdroj: instagram.com/ruzinovpozitiv

5. Výbeh pri Ondrejskom cintoríne

Centrum Bratislavy je pomerne husto zastavané budovami, a tak nie je k dispozícii veľa priestranstiev, kde by sa psíky mohli slobodne vyblázniť. K dispozícii však majú výbeh neďaleko Ondrejského cintorína a Medickej záhrady.

V blízkosti sú streetfoodové stánky, v ktorých sa majitelia psíkov môžu najesť či dopriať si výbornú kávu. Keďže sa výbeh nachádza v blízkosti obytných domov, treba brať ohľad, aby pri tom ako sa psíky jašia, nevznikal prílišný hluk, ktorý by mohol prekážať miestnym obyvateľom.

Extra tipy na prechádzku so psom v Bratislave

Miesta, ktoré sme spomenuli, sú vyhradené pre psov, to ale neznamená, že sa nemôžete vybrať na prechádzku so psom aj do klasických parkov a zelených priestranstiev mestských častí. Populárne sú napríklad Horský park, park na sídlisku Ostredky, park pri Račianskom mýte, Vrakunský lesík či Koliba. Pri venčení by ste však mali mať psíka na vôdzke.

V parkoch rešpektujme pravidlá i iných

Všeobecne platí, že v parkoch, rovnako ako v priestoroch špeciálne vyhradených pre psov, by sme sa mali vzájomne rešpektovať. Samozrejmosťou by malo byť zbieranie psích exkrementov.

Nezabúdajte, že ste zodpovední za svojho štvornohého priateľa a jeho konanie, buďte preto obozretní a dbajte, aby zbytočne nedochádzalo ku konfliktom medzi psami. Berte ohľad na prítomnosť iných majiteľov či bojazlivejších psíkov.

Pozri aj: Ako často kŕmiť psa? Vedci prišli s jasnou odpoveďou!

- Anketa

CHODIEVATE SO ŠTVORNOHÝM MILÁČIKOM DO VÝBEHOV PRE PSOV?

Odpovedalo 1277 ľudí  

áno
99%
nie
1%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Dominika Molnárová 06.12.22 17:43

DM
karma
-1.00

Super zhrnutie.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní