Ako otehotnieť: Šesť najlepších polôh na splodenie dieťaťa

Ako otehotnieť? Medzi pármi, ktoré sa chcú stať rodičmi, koluje mnoho povier a babských rád ako postupovať, aby žena otehotnela v čo najkratšom čase. Mnohé z nich sú pritom často pritiahnuté za vlasy. Keď sa ale na problematiku počatia pozrieme očami odborníkov z oblasti medicíny a sexuológie, výsledok bude viac ako uspokojivý. Pozrite sa s nami na šesť najlepších polôh na splodenie dieťaťa.

1. Klasická misionárska poloha

Asi najznámejšia misionárska poloha je zároveň aj jednou z najromantickejších. Muž a žena si pri nej môžu hľadieť do očí, šepkať si, či bozkávať sa. Táto poloha je vhodná na otehotnenie predovšetkým preto, že žena, ktorá leží na chrbte, má naklonený krčok maternice tak, aby sa spermie ľahko dostali k vajíčku. Aby bola táto poloha ešte efektívnejšia, môže si partnerka pod boky umiestniť vankúš. Po sexe sa tiež odporúča chvíľu zotrvať v tejto polohe s vankúšom stále pod bokmi.

2. Variovaný misionár

Táto poloha je určená pre športovo zdatnejšie páry. Žena rovnako ako pri misionárskej polohe leží na chrbte a muž sa nad ňou skláňa. Následne musí zdvihnúť panvu a nohy tak, aby jej chodidlá boli vo výške hlavy partnera. Jej stehná by sa mali opierať o pás muža, ktorý si musí položiť ruky na partnerkine nohy, aby sa podopieral. Ak dokážete udržať túto polohu počas vyvrcholenia muža, spermie sa rýchlo nasmerujú do maternice a šance na otehotnenie sa môžu zvýšiť.

Odporúčame: Najobľúbenejšie sexuálne polohy u Slovákov: Experimentujeme radi?

pár v posteli

Zdroj: Shutterstock®

3. Poloha na psíka

Poloha na psíka, pri ktorej žena kľačí na všetkých štyroch a muž stojaci za ňou do nej preniká, je z pohľadu gynekológov vnímaná pozitívne. Ide totiž o polohu, pri ktorej vzniká minimálna vzdialenosť medzi penisom a maternicovým čípkom. Spermie teda musia podstúpiť iba pomerne krátku cestu k vajíčku.

4. Misionár znova trochu inak

Misionár ako vhodná poloha na otehotnenie sa dá robiť aj tretím spôsobom. Ide o takmer identickú polohu s klasickým misionárom, avšak žena pri nej zdvihne panvu o niečo vyššie. Muž zase ohýba kolená, aby bol taktiež vyššie, čo umožňuje lepší kontakt s partnerkou. Aby ste pozíciu udržali čo najdlhšie počas pohlavného styku, môžete si pomôcť vankúšikmi, ktoré si žena vloží pod krížovú oblasť. Poloha taktiež zjednodušuje cestu spermií k vajíčku.

5. Ležiaci pavúk

Pri tejto pozícii je ideálne, ak si žena ľahne na okraj postele tak, aby mala nohy vo vzduchu a široko od seba. Potom sa muž pred ňu postaví a hlboko do nej prenikne. Pre spríjemnenie polohy sa odporúča, aby partnerka mala pod kolenami deku a pod boky si môže vložiť vankúš.

Odporúčame: Je pálenie kalórii sexom účinnejšie než pri športe? Výskumy hovoria jasne!

párik v posteli

Zdroj: Shutterstock®

6. Lyžičky

Jednou z najosvedčenejších polôh na otehotnenie sú „lyžičky“. Žena si ľahne na bok, jemne pokrčí nohy v kolenách a muž, ktorý sa k nej túli, do nej odzadu preniká. Táto pozícia je taktiež jednou z najromantickejších. Je tiež povolená ženám do piateho mesiaca tehotenstva. Spermie majú pri tejto polohe možnosť dostať sa hlbšie k maternici. Po ceste ich vďaka správnemu uhlu čaká minimum prekážok, na základe čoho môžu rýchlejšie oplodniť vajíčko.

Zabudnite na cieľ, užívajte si cestu!

Mnoho dvojíc berie sen o dieťatku príliš vážne. Sústredia sa iba na výsledok snaženia, pričom milovanie berú skôr ako povinnosť než ako zábavu. Často potom prepadajú smútku a frustrácii z toho, že sa im nedarí uspieť. Veď si všetko tak dokonale naplánovali. A práve tu je hlavný kameň úrazu. Snaha otehotnieť by nemala byť povinnosťou alebo záväzkom. Áno, neuškodí, ak si žena bude sledovať menštruačný cyklus a plodné dni. Dôležitá je ale predovšetkým spontánnosť. Čím viac si proces užijete, tým lepší bude sex a výsledok.

Pozri aj: Hysteroskopia – o aké vyšetrenie ide a kedy je potrebné?

 

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE