Neklape vám to v posteli? Jedzte tieto potraviny a užite si lepší sex!

Viete, že na kvalite sexuálneho života sa nepodieľa iba skutočnosť, ako často a s akou chuťou sa mu venujeme, ale aj to, aké potraviny jeme, čo pijeme a akým životným štýlom žijeme? Pokiaľ pociťujete, že váš sexuálny život nie je to, čo býval, potom sa skúste zaujímať o potraviny, ktoré konzumujete. 

Existuje množstvo potravín, ktoré zvyšujú libido. Obsahujú totiž látky, ktoré môžu vyvolať túžbu po sexe. Mnohokrát záleží aj na spôsobe, ako jedlo konzumujeme. Látkami, ktoré patria do skupiny afrodiziák sú napríklad zinok, aminokyseliny, ako je citrulín či lykopén, a antioxidanty. 

Ak sa vám stáva, že nemáte chuť na sex, možno za to môžu práve potraviny, ktoré chýbajú vo vašom jedálničku. Skúste niektorú z nasledujúcich doň zaradiť. Podľa odborníkov nebudete ľutovať.

Neprehliadni: Parazit zlepšuje sex a podporuje chudnutie! Oplatí sa ním infikovať?!

Libido

Zdroj: Depositphotos

Čo je to libido?

Libido je definované ako sexuálna túžba alebo pohlavný pud, jednoducho povedané sexuálny apetít či túžba po sexe. Libido je prirodzenou súčasťou biologických pudov ako u mužov, tak aj u žien. Zdravá miera libida je veľmi dôležitá pre zdravie sexuálneho života a správny sexuálny zážitok. Libido však môže byť ovplyvnené rôznymi faktormi.

Jedným z najčastejších faktorov negatívne vplývajúcich na libido je stres. Pokiaľ si prechádzate nejakým stresovým obdobím alebo máte problémy s partnerom, môže sa vám stať, že vaše libido poklesne. To isté platí aj v prípade, ak trpíte depresiou. 

Dlhodobé užívanie hormonálnej antikoncepcie môže znížiť vaše libido, ale tiež môže spôsobiť vaginálnu suchosť a ďalšie problémy. Nízke libido môžu mať za následok i rôzne ochorenia, ako je napríklad cukrovka, ochorenie štítnej žľazy a ďalšie iné.

Potraviny pre lepší sexuálny život

Pre lepšie fungovanie libida a na stimuláciu hladiny pohlavných hormónov existujú potraviny, ktoré majú pozitívny účinok na sexuálny apetít. Mnoho sexuológov a ďalších odborníkov sa zhoduje v tom, že kvalita konzumovaných potravín a skladba celého jedálnička značne ovplyvňuje kvalitu sexuálnych zážitkov. Ktoré potraviny dokážu zvýšiť vaše libido?

 

 

 

 

Zázvor

Zázvor predstavuje veľmi aromatickú potravinu plnú antioxidantov, vitamínov a stopových prvkov, ktorá sa dá konzumovať ako čerstvá, tak aj ako sušená. Zázvor uvoľňuje cievy a pomáha s cirkuláciou krvi. Obsahuje látku zvanú gingerol, vďaka ktorej má svoju typicky pikantnú chuť.

V Ázii sa zázvor používa ako prírodné afrodiziakum už niekoľko tisícročí. Ostrosť obsiahnutá v zázvore zvyšuje libido tým, že stimuluje sexuálnu túžbu. Zázvor zároveň znižuje krvný tlak a zlepšuje krvný obeh v prospech sexuálnych funkcií, ako preukázali viaceré štúdie. Doprajte si aspoň raz týždenne kúsok čerstvého zázvoru, ktorý vás naplní túžbou a dodá vám energiu pre sexuálne aktivity.

Pozri aj: 3 veci, ktoré by ste o ženách nepovedali: Agresívne porno ich vzrušuje najviac

Ustrice

Zdroj: Depositphotos

Ustrice

Iste ste videli nejaký film, v ktorom hrali ustrice hlavnú rolu, čo sa týka sexuálnej výkonnosti. Ustrice sú brané ako afrodiziakum a obsahujú vysoké množstvo zinku, ktorý stojí za správnou funkciou pohlavných orgánov a aminokyselín, ktoré podporujú lepšie prekrvenie genitálií. Odporúča sa konzumovať ustrice v surovom stave – iba tie obsahujú vysoké množstvo zdraviu prospešných a účinných látok.

Zelená listová zelenina

V zelenej listovej zelenine je obsiahnuté vysoké množstvo horčíka, vďaka ktorému dochádza k rozpínaniu ciev. Tieto potraviny, vďaka lepšiemu prietoku krvi do genitálií, zaisťujú mužom lepšiu erekciu a ženám zaručujú mnohonásobne vyššie vzrušenie.

Čokoláda

Čokoládu vyberajte iba takú, ktorá sa vyznačuje vysokým obsahom kakaa, prípadne si doprajte čisté kakaové bôby obsahujúce L-tryptofán, ktorý podporuje tvorbu serotonínu (hormónu šťastia). Vďaka tomuto hormónu sa ľahšie uvoľníte a budete si môcť do sýtosti vychutnávať milostné chvíľky so svojím partnerom.

 

Semienka a orechy

Už v dávnych dobách starí Rimania vedeli, že orechy a semienka sú výbornými pomocníkmi na zlepšenie sexuálneho života. Orechy a semienka pôsobia preventívne proti vzniku rakoviny prostaty, podporujú správnu hladinu cholesterolu a zaisťujú správnu zrážanlivosť krvi. 

Napríklad také tekvicové semienka, podobne ako ustrice, sú plné zinku. Predstavujú tiež skvelý zdroj horčíka. Obsahujú antioxidačné, antihypertenzívne a kardioprotektívne živiny nevyhnutné pre optimálne sexuálne zdravie.

Korenie a bylinky

Poznáte ten pocit, keď vám konzumácia chilli alebo čierneho korenia navodí okamžitý pocit tepla? Je to dôsledok lepšieho prekrvenia tkanív. Okrem štipľavého korenia má podobný účinok i kardamóm. Šafran sa odporúča konzumovať mužom, ktorí majú problémy s erekciou a potenciou kvôli zvýšenému psychickému napätiu.

Sexuálne zdravie tiež umocní mäta, bazalka, škorica, aníz, klinčeky, vanilka, muškátový orech, koriander a rozmarín.

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE