Kapela na svadbu či event musí vedieť hostí zabaviť po celú noc

Kapela na svadbu či event musí vedieť hostí zabaviť po celú noc

Premýšľate práve nad organizáciou podujatia, ktoré si hostia zapamätajú na celý život? Vyhnať zo stoličky na parket aj toho najnáročnejšieho z nich, to je niekedy rébus, ktorý trápi hlavu nielen čerstvo zasnúbeným. Na čo by ste mali prihliadať a čo je dôležité pri výbere eventovej kapely?

Samozrejme, kvalitné podujatie má viacero bodov programu, ale základ celonočnej zábavy vždy tvorí DJ alebo kapela na oslavu. Ich úloha nie je jednoduchá, hudba a ľudský faktor totiž môže zábavu rozhýbať rovnako, ako ju aj nečakane utlmiť a atmosféru pokaziť. Pri hľadaní tej správnej cover kapely by ste si mali všímať viacero vecí. Týka sa to tak organizácie firemného večierku, veľkej rodinnej oslavy, ako aj svadby. Poradíme vám, na čo si dať pozor.

Pozri aj: Kapela na svadbu je dôležitý článok, ktorý má v rukách zábavu vašich hostí

svadobná kapela

Zdroj: WHAT ELSE?!

Čo má kapela za sebou

Určite nesiahajte po nováčikoch, ktorí vám odsúhlasia termín o pár dní. Platí to vo všetkých typoch biznisu a v tom hudobnom to nie je inak: dobrá kapela má svoj kalendár plný a za sebou stovky podujatí. Profíci však zároveň jednajú seriózne a povedia vám, ako sú na tom s termínmi. Nesľubujú, čo nemôžu splniť a naopak, ak si u nich termín zarezervujete, budete sa môcť spoľahnúť na to, že ho tesne pred podujatím nezrušia. Môžete sa pozrieť aj na ich referencie a skúsenosti iných zákazníkov.

Aké má kapela osobnosti

Na veľké oslavy a podujatia, kde skutočne treba rozburcovať dav, si zabookujte kapelu s viac než dvomi členmi. Nemal by chýbať spevák, bicie, gitara, klávesy, perkusie a každý z členov by už mal mať odohraté a odkoncertované dosť na to, aby vedel rozprúdiť zábavu. Napríklad v multižánrovej kapele What else?!, ktorú vedie ostrieľaný hudobník Ľubo Šimkovič, majú všetci členovia dostatok skúseností a preto ich nezaskočí žiaden typ podujatia. Ľubo už hral s hudobníkmi ako Peter Bažík, Metalinda, Henry Tóth, Intrepid Metallica revival, Mirka Miškechová, On the Road a pôsobil v ďalšej kapele The Rockin´Balls. Ďalšia členka, speváčka Karolína Mikulčíková, si v minulosti zaspievala aj v kapele Zdenky Prednej.

Neprehliadni: Svadobná kolekcia Fall 2023 od Monique Lhuillier ťa prenesie do historického zámku

program na svadbu

Zdroj: WHAT ELSE?!

Ako sa dokáže prispôsobiť rôznemu vkusu hostí

Nik nie je odborníkom na všetko, ale napríklad kapela na svadbu jednoznačne musí byť všestranne orientovaná. Predstavte si to množstvo hostí, rôzne očakávania a hudobný vkus. Ideálny je dostatočne široký repertoár piesní, ktorý dokáže kapela aj pútavo odohrať. „Vždy sa snažíme skonzultovať so svadobčanmi repertoár vopred. Zistiť akú hudbu majú radi, aká je skladba hostí, či sú tam mladší alebo starší, či chcú aby sme im hrali svadobný tanec, nejakú konkrétnu pesničku. Niekedy výber nechávajú na nás, s tým, že veď vy viete spraviť zábavu,“ popisuje Ľubo Šimkovič z What else?!.

Odporúčame aj: Prvý mladomanželský prípitok: Ako ho zvládnuť na jednotku?

Ako dokáže reagovať na špeciálne požiadavky

Ak si ako čerstvo zasnúbení predstavujete špeciálnu udalosť v kostýmoch a so špecifickou hudbou, tá správna kapela by mala mať snahu a možnosti ju zrealizovať. Či už je to hostina v štýle oldies, rock&roll alebo so zameraním na česko-slovenské hity, správny výber si potvrdíte tým, že s členmi kapely je možné sa dohodnúť a prispôsobia sa dokonale. „Hrali sme aj tematické svadby, ktoré mali presne stanovený scenár v konkrétnej téme ako disco, šesťdesiate roky alebo country. Hrali sme aj vyslovene metalovú svadbu, ktorá bola celá v čiernom a na zámku, to bol zážitok,“ spomína Ľubo.

Predpokladom na dobrú zábavu sú samozrejme dostatočne otvorení, uvoľnení a spoločenskí členovia. „Ľudia sa bavia na klasických skladbách, ktoré poznajú a vedia si s nami zaspievať. Neraz sa stalo, že ženích hral s kapelou niektorú skladbu na bicích alebo gitare alebo spieval. To vždy povzbudí atmosféru a hostí ešte viac sa zabaviť a odviazať,“ uzatvára Ľubo Šimkovič.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní