Celebrity s ukrajinskými koreňmi žnú úspech v Hollywoode!

Celebrity s ukrajinskými koreňmi žnú úspech v Hollywoode!
  • 12.05.2022
  • Veronika Nemčeková

Mnohí umelci snívajú o tom, že sa im raz podarí preraziť v Hollywoode. Talentovaných ľudí je na svete veľa a konkurencia je veľká. Túto métu teda nedosiahne každý. Tí, ktorým sa to podarí, majú zaručenú pozornosť verejnosti a možnosť predviesť svoje nadanie pred širokým publikom. Medzi hollywoodske hviezdy sa postupne zaradilo aj viacero ľudí z Európy. V posledných mesiacoch sa oči médií pre vojenský konflikt upriamujú predovšetkým na východnú časť. Celebrity s ukrajinskými koreňmi sú taktiež v centre pozornosti. Pozrite sa spolu s nami na úspešných umelcov, ktorí žnú úspech v Hollywoode. 

Leonardo DiCaprio

Americký herec a filmový producent Leonardo DiCaprio sa narodil v Los Angeles. Štyridsaťsedemročný držiteľ Oscara má ale predkov z Talianska, Nemecka i Ukrajiny. Jeho babička Elena Stepanovna Smirnova pochádza z Odesy. Po revolúcii jej rodičia emigrovali do Nemecka. Tam sa vydala a stala sa z nej Helena Indenbirken. Manželov v Nemecku zastihla 2. svetová vojna. Samotná Elena spomínala na tieto časy ako na najťažšie vo svojom živote. Hneď po vojne sa rodina presťahovala do USA. Malého Leonarda babička podporovala už od detstva a pomáhala aj s jeho výchovou, ktorá vraj bola z jej strany pomerne prísna.

Leonardo DiCaprio

Zdroj: instagram.com/leonardodicapiofans

Sylvester Stallone

Americký herec, scenárista, režisér a producent Sylvester Stallone často v médiách spomína talianske korene. Tie má z otcovej strany. Menej známe je, že predkovia jeho matky pochádzali z Odesy. Rodina však o tom údajne dlho nevedela, dozvedeli sa to až po mnohých rokoch zo záznamov KGB. Sedemdesiatpäťročný rodák z Manhattanu sa preslávil predovšetkým účinkovaním v akčných filmoch.

Odporúčame: Najúspešnejšie fashion influencerky so zaujímavým vkusom

Sylvester Stallone

Zdroj: instagram.com/sylvesterstalloneofflcial

Mila Kunis

Americká herečka Mila Kunis často rozpráva o svojom ukrajinskom pôvode. Tridsaťosemročná manželka herca Ashtona Kutchera sa narodila v meste Černovice, kde spolu s rodičmi a bratom žili až do jej siedmych rokov. V roku 1991 sa rodina presťahovala do kalifornského Los Angeles, pretože rodičia vraj chceli lepšiu budúcnosť pre svoje deti. Pri príchode do USA mali so sebou údajne iba 250 amerických dolárov. Predstaviteľka Jackie Burkhart zo seriálu Tie roky sedemdesiate je na svojich rodičov hrdá a pri mnohých rozhovoroch nezabúda spomenúť, že im vďačí za mnohé.

Mila Kunis

Zdroj: instagram.com/mila_kunis_officiall

Milla Jovovich

Americká herečka, modelka a speváčka Milla Jovovich sa narodila v ukrajinskom Kyjeve. Jej mama má ruské korene, otcove zase siahajú do Čiernej hory. Detstvo strávila v Moskve, rodnom meste jej matky. Ako 5-ročná emigrovala spolu s rodičmi zo Sovietskeho zväzu do Londýna. Neskôr sa rodina presunula do Sacramenta, až sa napokon usadila v Los Angeles.

Milla Jovovich

Zdroj: instagram.com/millajovovich

Vera Farmiga

Americká herečka a režisérka, známa predovšetkým z hororovej série V zajatí démonov, je dieťaťom ukrajinských rodičov. Štyridsaťosemročná umelkyňa sa narodila v New Jersey, no považovala sa za „100 % ukrajinskú Američanku“. Vyrastala v ukrajinskej komunite. Po anglicky sa naučila hovoriť až keď nastúpila ako 6-ročná do školy.

Prečítajte si: Ktoré bezdetné celebrity nezatúžili po deťoch? Tieto sa vydali inou cestou!

Vera Farmiga

Zdroj: instagram.com/verafarmiga

Olga Kurylenko

Ukrajinsko-francúzska herečka a modelka Olga Kurylenko sa narodila v roku 1979 v ukrajinskom Berďansku. Jej otec pochádzal z Ukrajiny a mama mala rusko-bieloruských predkov. Rodičia sa rozviedli, keď mala herečka 3 roky. Kurylenko ostala žiť s matkou. Kariéru modelky odštartovala v Moskve. Herectvu sa začala venovať v Paríži.

Olga Kurylenko

Zdroj: instagram.com/olgakurylenkoofficial

Steven Spielberg

Americký režisér, producent a scenárista Steven Spielberg je spojený s Ukrajinou vďaka obom starým otcom, ktorí odtiaľ pochádzajú. Držiteľ viacerých Oscarov sa netají tým, že miluje boršč. Rodák z Ohia má 75 rokov. Keď ako 59-ročný po prvý raz navštívil Ukrajinu, údajne vyhlásil, že je konečne doma.

Pozri aj: #KtoPomozeUkrajine: Ľudia na úteku v novej brožúre nájdu všetky kľúčové informácie

Steven Spielberg

Zdroj: instagram.com/stevenspielbergfans

Dustin Hoffman

Americký herec a filmár Dustin Hoffman sa narodil v Los Angeles. Osemdesiatštyriročný umelec má predkov z Ukrajiny a Rumunska. Starí rodičia emigrovali do Chicaga. Jeho rodina má židovské korene, o čom údajne netušil až do svojich 10. rokov. Hoffman účinkoval vo filmoch ako Tootsie alebo Rain Man.

Dustin Hoffman

Zdroj: instagram.com/dustinhoffmanpage

Zdroj foto – úvodná koláž: www.instagram.com/olgakurylenkoofficial, instagram.com/leonardodicapiofans, instagram.com/mila_kunis_officiall


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní