Dyslexia trápi i slávne osobnosti. Ktorým celebritám bola diagnostikovaná?

Ľudia si často myslia, že celebrity známe po celom svete majú úplne dokonalý život. Majú slávu aj peniaze, za ktoré si vedia kúpiť takmer čokoľvek, na čo si len pomyslia... Život si však nevyberá a najrôznejšie ochorenia stretávajú celebrity rovnako ako bežných ľudí. Aká choroba spája známe celebrity, akými sú napríklad hollywoodska herečka Jennifer Aniston, režisér Steven Spielberg či boxer Muhammad Ali a ďalšie?

Problémy s písmenkami

Ide o najčastejšie diagnostikovanú chorobu u detí v súčasnosti a často sa nesprávne charakterizuje ako porucha čítania. Je to tak preto, že sa vo väčšine prípadoch diagnostikuje u detí v školskom veku, kedy začnú mať problémy s čítaním. Dyslexia je však omnoho komplexnejšia. Pacienti s dyslexiou často nevedia priraďovať zvuky ku vhodným písmenkám či slovám, čo v konečnom dôsledku vedie k pomalšiemu a chybnému čítaniu.

Aj keď ju najčastejšie zistia v detskom veku, diagnóza môže rovnako prísť aj dospelom veku. Je potrebné si uvedomiť, že dyslexia nemá nič spoločné s inteligenciou, no ide o ochorenie, ktoré postihuje časti mozgu, ktoré potrebujeme na spracúvanie jazyka. Ktorým celebritám bola diagnostikovaná dyslexia?

Pozri aj: Ktoré bezdetné celebrity nezatúžili po deťoch? Tieto sa vydali inou cestou!

Galéria - Celebrity s dyslexiou

Jennifer Aniston

Hviezda seriálu Priatelia zistila svoju diagnózu, až keď bola v druhej dekáde svojho života. Sama Jennifer Aniston po diagnóze ochorenia priznala, že v škole mala problémy, čo v súčasnosti mnohé vysvetľuje. Otvorene priznáva, že nikdy nebola dobrou študentkou, skôr bola triednym zabávačom.

Zdroj úvodnej foto: instagram.com/jenniferaniston, instagram.com/whoopigoldberg

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE