Čítanie kníh zmierňuje stres! Začítajte sa preto do noviniek od vydavateľstva GRADA

Čítanie kníh zmierňuje stres! Začítajte sa preto do noviniek od vydavateľstva GRADA

„Život sa podobá knihe. Blázon v nej listuje letmo, zatiaľ čo múdry pri čítaní premýšľa, pretože vie, že čítať môže iba raz.“ Tháles

Stres. Pojem, ktorý nám rozhodne nie je cudzí. Zažívame ho, bohužiaľ, úplne všade. Niekedy stačí, že len ráno vstaneme z postele a už sme v strese z celodenného kolotoča povinností, ktorý na nás čaká. Príprava raňajok, zhon pri odprevádzaní detí do škôlky a školy, príprava do práce – to všetko nám spôsobuje stres.

Nehovoriac o tom, že stres zažívame aj v práci, pri nakupovaní a pod. Je preto ťažké vyhnúť sa mu. Avšak, my máme pre vás jedno riešenie, ako stres minimalizovať a prinútiť sa relaxovať. Aspoň na malú chvíľu si ukradnite čas pre seba a začítajte sa do niektorej z noviniek pochádzajúcich od vydavateľstva GRADA. 

Pozri aj: Novinky pre knihomoľov: GRADA tipy na knihy, ktoré potešia každého

Diablova cesta – Robert Bryndza

Zdroj: GRADA

Diablova cesta – Robert Bryndza

Vyšetrovanie zmiznutia malého chlapca zavedie detektívnu agentúru Kate Marshallovej a Tristana Harpera na nečakanú cestu

Neopatrnosť pri každodennom rannom plávaní privedie Kate Marshallovú až do nemocnice, kde sa stretne s Jean Julingsovou. Tá jej rozpovie srdcervúci príbeh o tom, ako sa pred jedenástimi rokmi počas stanovačky na mieste zvanom Diablova cesta stratil jej trojročný vnuk Charlie. 

Kate, ešte otrasená z toho, že sa takmer utopila, súhlasí, že sa s Tristanom Harperom prípadu ujmú a pokúsia sa zistiť, čo sa vtedy mohlo stať. Keď sa Katina a Tristanova detektívna agentúra začne udalosťami tej osudnej noci zaoberať, zistia, že Jean má problematickú minulosť a navyše im nehovorí tak celkom pravdu. Čo sa vtedy na Diablovej ceste uprostred vresovísk a močarísk stalo? Uniesli Charlieho? Alebo spadol do rieky, ktorá mizne v Diablovej rokline? 

Keď Kate a Tristan zistia, že sociálna pracovníčka, ktorá sa vtedy o Jean a jej dcéru Becky zaujímala, bola nájdená brutálne zavraždená krátko po Charlieho zmiznutí, budú musieť prehodnotiť všetko, čo si dovtedy o prípade mysleli...

Leto na Santorini – Sandy Barkerová

Zdroj: GRADA

Leto na Santorini – Sandy Barkerová

Sarah má po rozpade vzťahu mužov na niekoľko rokov dosť. A tak si povie, že je najvyšší čas oživiť svoju prvú pravú lásku – cestovanie. Rezervuje si plavbu okolo gréckych ostrovov so skupinou cudzincov, no to ešte netuší, že ju tam čaká viac ako len cestovateľské zážitky. Keď na jachtu nastúpi nádherný Američan, je jej jasné, že má problém. Tým sa to však zďaleka nekončí! Čoskoro sa zoznámi s ďalším svetaskúseným a tentoraz aj bohatým krásavcom, ktorý sa navyše vyzná v umení. Sarah je v tej chvíli jasné, že problémy naozaj prichádzajú vo dvojici. Podarí sa jej predsa len zachovať si odstup tak, ako si to predsavzala na začiatku, a nájsť si svoju vlastnú cestu životom? Alebo podľahne letnej atmosfére na najkrajšom gréckom ostrove a nechá sa strhnúť milostným vzplanutím?

Odporúčame: Nová príručka pre pedagógov – Škola nie je výchovný tábor

V zajatí narcizmu – Robert Tomšik

Zdroj: GRADA

V zajatí narcizmu – Robert Tomšik

Posledné výskumy uvádzajú, že v súčasnosti sa v spektre narcistickej poruchy osobnosti môže nachádzať až 20 % bežnej populácie. Toxické správanie narcistických osobností rozvracia manželstvá, rodinné aj priateľské vzťahy, komunity, pracovné prostredie, v niektorých prípadoch narcisti dokážu svoje obete dohnať až k samovražde. Nie nadarmo je narcizmus považovaný za súčasť modelu temnej triády (psychopatia, machiavelizmus, narcizmus).

V tejto knihe sa dozviete, ako vo svojom okolí rozpoznať ľudí s narcistickými tendenciami či osobnosťou a vymaniť sa zo vzťahu s nimi. Zistíte, čo je to syndróm narcistického zneužívania, narcistická zrada, aký je cyklus vzťahu s narcistom, kto sú jeho ideálne obete a čo robiť, keď sa ocitnete vo vzťahu s narcistom. A nakoniec možno zistíte, že vzťahy nie sú vôbec komplikované... ak v nich nie ste s narcistom.

Knižka o psoch – Václav Bárta

Zdroj: GRADA

Knižka o psoch – Václav Bárta

Psy sú najlepší spoločníci a uvravené stvorenia. Namiesto bĺch vám z kožucha vysypú mnoho neuveriteľných príbehov. Hovoríte, že im nerozumiete? Nevadí, pretože poznáme niekoho, kto psej reči rozumie. Prečítajte si o krčmovom bitkárovi buldogovi, jazvečíkovi cestujúcom v čase, basetovej láske k hudbe alebo o trampotách dvoch salašníckych čuvačov.

Neprehliadni: Chata vo Švajčiarsku – nenechaj si ujsť najnovšiu knihu z úspešnej série Romantické úteky

Nepretrhni sa pre druhých – Patrick King

Zdroj: GRADA

Nepretrhni sa pre druhých – Patrick King

Kniha pre ľudí, ktorí radšej držia jazyk za zubami a nepovedia svoj názor zo strachu, že ich ľudia budú mať menej radi, ktorí majú pocit, že sa potrebujú páčiť a zavďačiť druhým, aby zostali vo svojich spoločenských kruhoch, a ktorí nevedia hovoriť „nie“. Kniha vysvetľuje odkiaľ tieto pohnútky pochádzajú, ako sa prejavujú a čo presne s nimi robiť. 

Naučte sa ako zmeniť svoj vzťah k sebe a ostatným, ako si nastaviť hranice, byť asertívny a necítiť zodpovednosť za pocity ľudí.

Horúca planéta – Bill McGuire

Zdroj: GRADA

Horúca planéta – Bill McGuire

Náš niekdajší svet sa stáva skleníkom, ktorý sme si sami vytvorili.  Horúce letá, nedostatok vody, úhyn živočíchov, problémy s úrodou, silné búrky. Zmena klímy dnes zasahuje už takmer každého z nás. Bill McGuire vysvetľuje vedecké fakty, ktoré stoja za klimatickou krízou, a načrtáva strohý, ale autentický obraz o tom, v akom svete zostarnú naše deti a v ktorých vyrastú naše vnúčatá, ak teraz nezakročíme. Ešte nie je neskoro, aby sme zvrátili svet, ktorý v dnešných horúčavách, katastrofálnych požiaroch, ničivých záplavách a suchách je ešte len začiatkom toho, čo by mohlo prísť.

Falošné medové týždne – Christine Lauren

Zdroj: GRADA

Falošné medové týždne – Christine Lauren

Môže aj medzi dvoma zarytými nepriateľmi vzplanúť láska?

Olive Torresová je zvyknutá byť nešťastným dvojčaťom: od nevysvetliteľných nešťastí až po nedávne prepúšťanie sa jej život zdá byť takmer komicky zmätený. Naproti tomu jej sestra Ami je večná šampiónka. Olive musí sledovať, ako sa Ami darí vo všetkom, na čo siahne, a to ešte netuší, že na ňu čaká hotová katastrofa.

Vo chvíli, keď sa všetci okrem Olive a Ethana – jej úhlavného nepriateľa – na svadobnej hostine otrávia jedlom, je jasné, že sú jediní, kto môže vyraziť na bezplatné medové týždne na exotický havajský ostrov Maui. Stojí desať dní blaženosti za to, aby zakopali vojnovú sekeru a hrali sa na milujúcich novomanželov? A naozaj Olive svoje šťastie len predstiera?  


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní