Skvelý recept na účinný spaľovač tukov aj bez cvičenia!

Skvelý recept na účinný spaľovač tukov aj bez cvičenia!
  • 08.12.2022
  • Veronika Nemčeková

Neexistuje nič ako zázračný spaľovač tukov, ktorý by sa s okamžitým účinkom postaral o dokonalú postavu. Chudnutie je dlhodobý proces a nadbytočných kíl sa treba zbavovať postupne. Zväčša sa vypláca kombinácia pohybových aktivít a úprava stravy. Nič však, samozrejme, netreba preháňať.

S chudnutím nám však do veľkej miery vedia pomôcť aj konkrétne látky, ktoré svojimi účinkami dokážu naštartovať metabolizmus, či odbúrať chuť na nezdravé jedlá. Pripravili sme pre vás skvelý recept na jeden z najlepších spaľovačov tukov vo forme nápoja.

Fyzická aktivita spevní telo

Súčasťou procesu chudnutia by bezpodmienečne mal byť aj pohyb. Okrem toho, že ním spálite kalórie, pomôže vám aj s formovaním postavy a zlepšením kondície. Je na vás, pre aký šport sa rozhodnete. Ideálny je taký, ktorý vám bude prinášať radosť a budete sa pri ňom cítiť dobre.

Môžete pokojne začať cvičiť doma podľa inštruktážnych videí – medzi najpopulárnejšie patria joga a pilates, zájsť do posilňovne, behať, bicyklovať, vyskúšať lezenie, plávanie alebo jednoducho každý deň zájsť na prechádzku. Možností je neúrekom.

Cvičenie tiež prispôsobte partiám, ktoré sú pre vás kritické. Zväčša ide o brucho, stehná a zadok. Ak sa neviete odhodlať začať, skúste do aktivít zapojiť vašich priateľov alebo rodinu. Skupina vás potiahne a budete mať motiváciu nevynechávať tréningy. Môžete tiež spolu zdieľať svoje pokroky a podporovať sa navzájom.

Prečítajte si: Kalorické tabuľky: Aké sú energetické a nutričné hodnoty potravín?

Nezabúdajte na pitný režim

Voda tvorí približne 65 % hmotnosti tela človeka. Svalové tkanivo obsahuje 75 % vody, pričom tukové tkanivo len 20 %. Ľudia s nadváhou mávajú preto častokrát nedostatok vody v tele. Pre rýchle chudnutie je preto dôležité, aby telo bolo dostatočne hydratované.

Vyhnúť by ste sa mali sladeným nápojom. Skvelými pomocníkmi sú čistá a minerálna voda či čaj. Najúčinnejším detoxom pre telo však bývajú nápoje obohatené o účinné látky, ktoré dokážu naštartovať metabolizmus a tak vyplavovať toxíny a odbúravať tuky.

Odporúčame: Studená sprcha: Benefity, ktoré vás presvedčia začať s otužovaním!

Prírodný spaľovač tukov

Príprava tohto nápoja je veľmi jednoduchá a zaberie vám denne iba niekoľko minút. Účinky by sa mali prejaviť aj bez cvičenia už po niekoľkých dňoch. Fyzická aktivita, samozrejme, efekt posilní. Vyskúšajte prírodný spaľovač tukov pre ženy aj mužov.

Ingrediencie:

  • 4 lyžice mletej kurkumy
  • ¼ lyžičky mletej škorice
  • 3 až 4 lyžice medu
  • šťava z dvoch citrónov
  • šťava z dvoch pomarančov
  • 1 – 2 dcl čistej vody

Do decilitra vody pridajte vymačkané ovocné šťavy z citróna a pomarančov, kurkumu, škoricu a med. V prípade potreby dolejte vodu. Zmes môžete zamiešať lyžicou alebo použite smoothie mixér. Odporúča sa vypiť jeden pohár ráno a jeden popoludní.

Nápoj zásobí telo potrebnými živinami, vitamínmi a minerálmi, takže bude mať dostatočné energetické zásoby. Pozitívne tiež vplýva na metabolizmus, ktorý naštartuje, čím sa urýchli spaľovanie tukov.

Šťava z citrusov dodá telu veľmi užitočný vitamín C. Škorica dokáže eliminovať chuť na sladké a nezdravé jedlá. Pozitívne tiež vplýva na hladinu cukru v krvi. Kurkuma je výborný antioxidant, účinná je tiež proti baktériám a vírusom.

Pozri aj: Viete, ako často cvičiť a ako dlho, aby ste dosiahli skvelú formu?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní