Zachyťte vzácne momenty na cestách s Canon EOS R100 a objektívom RF 28mm F2.8 STM

Zachyťte vzácne momenty na cestách s Canon EOS R100 a objektívom RF 28mm F2.8 STM

Spoločnosť Canon Europe dnes predstavila bezzrkadlovku EOS R100, šitú na mieru všetkým, ktorí chcú zaznamenať kvalitný čas strávený s rodinou a priateľmi. Je to ideálny prístroj na zachytenie unikátnych príležitostí a spomienok. 

Vďaka snímaču APS-C s rozlíšením 24,1 megapixela a Dual Pixel CMOS AF v kompaktnom a ľahkom tele, ponúka EOS R100 ohromujúcu a ľahko dosiahnuteľnú kvalitu obrazu, ideálnu pre fotografovanie na cestách. Spoločne s Canon EOS R100 je na trh uvedený najmenší a najľahší RF objektív – RF 28mm F2.8 STM, a tiež nový kábel na pripojenie príslušenstva mimo pätice fotoaparátu OC-E4A.

Zachytiť moment

EOS R100 je vybavený 24,1-megapixelovým APS-C snímačom, ktorý je niekoľkokrát väčší ako ten, ktorý sa nachádza v špičkových smartfónoch a poskytuje značný posun v kvalite obrazu a videa. To prináša nielen dokonalé farby a neuveriteľné detaily, ale taktiež dáva používateľom možnosť fotografovať za zlých svetelných podmienok a dosiahnuť krásny, autentický bokeh, kde je pozadie hladko zmäkčené, čo umožňuje objektu vyniknúť.

Vďaka inteligentnému automatickému zaostrovaniu radu EOS R je EOS R100 vybavený systémom Dual Pixel CMOS AF s rýchlou a presnou detekciou objektu, sleduje oči ľudí pri použití hľadáčika alebo LCD displeja, drží krok s akciou a zaostruje na to, čo je skutočne dôležité. S možnosťou kontinuálneho snímania rýchlosťou až 6,5 fps s One Shot AF a 3,5 fps s Continuous AF(1) pomáha EOS R100 zachytiť každý výnimočný okamih.

EOS R100 produkuje oproti smartfónu či digitálnej zrkadlovke lepší videozáznam v kvalite 4K 25p(2), čo prináša ďalšie výhody systému EOS R, do tohto ľahko použiteľného fotoaparátu základnej úrovne. Je možné natáčať aj video Full HD pri 60 fps a 120 fps v rozlíšení 720p, čo je ideálne pre kreatívne plynulé spomalené videá napríklad z dovolenky. Spoľahlivý Dual Pixel CMOS AF taktiež umožňuje detekciu tváre a sledovanie očí pri zázname vo Full HD.

Pozri aj: Canon predstavuje prvú kompaktnú vlogovaciu kameru PowerShot V10

Canon EOS R100

Zdroj: Canon

Odomknite svoj potenciál

Kompaktná bezzrkadlovka EOS R100, ktorá váži iba 356 g(3), je menšia a ľahšia ako tradičná digitálna zrkadlovka. Jej pohodlný úchop, elektronický hľadáčik, intuitívne ovládanie a asistované užívateľské rozhranie poskytujú používateľom nástroje na to, aby sa mohli stať rodinnými fotografmi bez toho, aby museli byť profesionáli. Navyše je tu režim Creative Assist uľahčujúci nastavenie rozostrenia pozadia, jasu, kontrastu a vyváženia farieb.

Používatelia majú tiež možnosť experimentovať s radom všestranného príslušenstva, ako sú inovatívne RF objektívy, mikrofóny a blesky Speedlite, vďaka čomu sú kreatívne možnosti prakticky neobmedzené. Najmä kompatibilita s objektívmi Canon RF a RF-S znamená, že používatelia môžu rozširovať svoje pole pôsobnosti a kreatívne pracovať vďaka objektívom s vysokou svetelnosťou.

Bezproblémové pripojenie a zdieľanie

Wi-Fi® a trvalo zapnuté pripojenie Bluetooth®(4) umožňujú používateľom bezproblémový prenos snímok a videí do smartfónu pomocou aplikácie Canon Camera Connect pre okamžité zdieľanie. S aplikáciou je možné tiež ovládať fotoaparát na diaľku, zatiaľ čo pripojenie Bluetooth umožňuje jednoduché ovládanie pomocou diaľkového ovládača BR-E1 alebo smartfónu, čo je ideálne pre skupinové fotografie a videá.

Zaujme ťa aj: Canon predstavuje prvý smart fotoaparát, ktorý prinesie revolúciu do domáceho fotografovania

 
bezzrkadlovka EOS R100

Zdroj: Canon

Najmenší a najľahší RF objektív s pevnou ohniskovou vzdialenosťou

RF 28mm F2.8 STM je extrémne kompaktný a ľahký RF objektív typu pancake s pevnou ohniskovou vzdialenosťou. Bol starostlivo navrhnutý tak, aby bol dokonalou kombináciou pre fotoaparáty, ako je nedávno uvedený EOS R8. Ľahko sa zmestí do každej tašky a poslúži aj ako kryt tela. Je ideálny na cestovanie a street fotografiu.

Vďaka všestrannej ohniskovej vzdialenosti 28 mm a veľkej maximálnej svetelnosti F2.8 je vhodný pre rôzne fotografické situácie. Vysoká svetelnosť umožňuje fotografovanie za slabého osvetlenia a s malou hĺbkou ostrosti, čím je možné dosiahnuť rozmazané pozadie, aby objekt vynikol. RF 28mm F2.8 STM obsahuje kombinovaný ovládací a zaostrovací krúžok, ktorý používateľom umožňuje ľahko upraviť nastavenia a v prípade potreby rýchlo prepnúť na ručné zaostrovanie. A čo viac, motor STM zaisťuje tiché automatické ostrenie a plynulé prechody medzi objektmi.

Kombinácia tela Canon EOS R a objektívu RF umožňuje využívať rad korekčných funkcií, ktoré pomôžu začínajúcim fotografom a tvorcom videa. Efektívne umiestnenie troch vysoko presných plastových lisovaných asférických prvkov produkuje vynikajúcu kresbu pri kompaktných rozmeroch a s minimálnym počtom optických členov.

Ako superkompaktná, ľahká a cenovo dostupná voľba rozširuje RF 28mm F2.8 STM ponuku pokročilých objektívov Canon s pevnou ohniskovou vzdialenosťou pre používateľov systému EOS R, ktorá ďalej zahŕňa:

  • RF 16mm F2.8 STM
  • RF 24mm F1.8 MACRO IS STM
  • RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
  • RF 50mm F1.8 STM
  • RF 85mm F2 MACRO IS STM

Väčšia flexibilita s novým káblom Canon OC-E4A

OC-E4A je nový kábel Canon pre multifunkčnú päticu, ktorý je súčasťou niekoľkých fotoaparátov systému EOS R a umožňuje použitie nového pokročilého radu príslušenstva mimo integrovanej pätice. Umožňuje použitie multifunkčného príslušenstva, ako sú blesky Speedlite, pre správne osvetlenie pri fotografovaní na výšku, aby sa zabránilo vzniku tieňov a obmedzil efekt červených očí. OC-E4A môže tiež napájať zariadenia, ako sú mikrofóny a bol navrhnutý tak, aby umožňoval použitie s objektívom RF 5,2 mm F2.8L DUAL FISHEYE.

Zaujme ťa aj: Canon Zoemini S2: Zábavné fotenie, inovatívne možnosti úpravy fotografií a okamžitá tlač

RF 28mm F2.8 STM

Zdroj: Canon

Kľúčové vlastnosti bezzrkadlovky Canon R100:

  • 24,1 MP snímač APS-C
  • Dual Pixel CMOS AF s detekciou objektu
  • 4K video (orezanie, 25p)
  • Full HD 60 fps a 120 fps(5) 720p
  • Elektronický hľadáčik
  • Kompaktné a ľahké telo

Kľúčové vlastnosti objektívu Canon RF 28mm F2.8 STM:

  • Tenký a ľahký
  • Cenovo dostupný širokouhlý objektív s pevnou ohniskovou vzdialenosťou
  • Všestranná ohnisková vzdialenosť 28 mm
  • Rýchla maximálna svetelnosť F2.8
  • Optická kvalita a múdre korekcie

1) Pri použití sériového snímania v režime tichej uzávierky sa na súbory RAW použije 12-bitový A/D prevod.

2) Pri použití rozlíšenia 3840 x 2160 sa obraz oreže okolo stredu obrazového snímača.

3) Iba telo.

4) Vybavené technológiou Bluetooth® s nízkou spotrebou energie. Značka, slovo a logá Bluetooth® sú ochrannými známkami spoločnosti Bluetooth SIG, Inc. Všetky ich použitia spoločnosťou Canon Europe Ltd sú na základe licencie. Ostatné ochranné známky a registrované ochranné známky sú majetkom príslušných vlastníkov. Wi-Fi® je registrovanou ochrannou známkou Wi-Fi Alliance. Značka, slovo a logá Bluetooth® sú ochrannými známkami spoločnosti Bluetooth SIG, Inc. Všetky ich použitia spoločnosťou Canon Inc. sú na základe licencie. Ostatné ochranné známky a registrované ochranné známky sú majetkom príslušných vlastníkov.

5) AF deaktivovaný počas záznamu.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní