Rady ako znovuobjaviť naše vnútorné magické JA

Každý z nás ho má v sebe. Naše vnútorné magické Ja, naša vnútorná intuícia a vnútorná sila prekonať akékoľvek výzvy v živote. Všetci sme magické bytosti. Avšak vplyvom okolností a životných situácií na to veľa z nás častokrát pozabudne.

A vtedy je ten pravý čas vydať sa cestou znovuobjavenia a stretnutia s vnútorným magickým Ja. Častokrát je to cesta duchovného rozvoja, sebapoznania, stíšenia a meditácií. Vedomie vlastnej magickosti majú v sebe všetky deti. Ani jedno z nich nepochybuje o tom, že sú krásne a že obrázok čo namaľovali je bezchybný. Majú v tom jasno, vedie ich čistá intuícia a láska, až kým nepríde dospelý a nezhodnotí to, neurčí im čo je pekné a čo nie je. A vtedy o sebe začnú pochybovať a vyrastú z "detskej magickosti".

Vnútorné magické Ja

Čo ale ak je tá "detská magickosť" tým ozajstným vnímaním seba aj sveta? Naše magické Ja "vidí" viac ako sú schopné vidieť naše oči. Vníma za hranice niekam, kde je všetko možné a náš potenciál je neobmedzený. Vníma oveľa ďalej ako sme schopný vidieť očami v našom trojrozmernom svete.

Práve naše magické Ja dáva nášmu životu ten iný - ďalší rozmer. Detský svet je plný zázrakov, obdivu voči bežným veciam - ako je krásna farebnosť motýľa alebo radosť z mláky na ceste po daždi. Čím viac vďaky zažívame z bežných vecí, tým väčšia magickosť sa nám odkrýva.

Odporúčame: Objavte silu manifestácie (zákon príťažlivosti) pomocou magických kryštálov

Ako si aktivovať svoje vnútorné magické Ja?

Aktivácia magického JA

Zdroj: Depositphotos

Duchovný rozvoj je častokrát ukrytý v maličkostiach každodenného života. Ako napríklad, keď sa napijeme hneď ako pocítime smäd a nie až "potom, neskôr". Niekoľko každodenných jednoduchých činností nám umožní stretnutie s vnútorným magickým Ja a naša vnútorná harmónia sa vyladí. Tu je pár príkladov:

  • Každé ráno po prebudení si povedzte : "Som úžasná, magická bytosť. Privolávam si do života všetko, čo si prajem. Som silný, zdravý a múdry." Verte tomu!
  • Sústreďte svoj zámer a svoju pozornosť na pozitívne.
  • Celý deň dôverujte sebe a svojej intuícii.
  • Ak máte nejaké pochybnosti, vymažte ich a nahraďte ich slovami "dokážem to".
  • Nájdite pozitívny opak akejkoľvek negatívnej myšlienky alebo presvedčenia o sebe - vyslovte ho nahlas a v prítomnom čase. Napríklad ak máte strach a obavy, povedzte si nahlas "Som odvážny".
  • Uvedomte si to, že ste bytosť bez obmedzení.
  • Prestaňte sa súdiť a zmeňte uhol pohľadu a vnímanie seba.
  • Robte aj nemožné. Majte otvorenú myseľ.
  • Využite silu vlastnej predstavivosti. V duchu si vytvorte obraz, víziu ako presne by ste chceli vyzerať a čo presne by ste robili a kým by ste boli v dokonalom svete. Akonáhle sa tento obraz vo vašej mysli jasne vytvorí, a vy precítite aké to je byť presne takýto, predstavte si, že mávnete rukou a všetko toto "uvediete" do každodenného života.
  • Každý deň sa venujte meditácii. Na vašej duchovnej ceste vám môže byť nápomocný napríklad kryštál alebo nejaký talizman, fotka, šperk či nástenka prianí. Kedykoľvek počas dňa si môžete prostredníctvom nich pripomínať vašu víziu.

Odporúčame: Plánujete dovolenku v horách? Tatranská Lomnica vám ponúka niekoľko NAJ

Kryštál - kremeň

Zdroj: Depositphotos

Meditácia vhodná na spojenie s vnútorným magickým Ja

Pri tejto meditácii môžete použiť obľúbenú hudbu, zapáliť si sviečku alebo vonnú tyčinku a vziať si do rúk váš obľúbený kameň. Vhodný je kryštál, brandenberg alebo merlinit.

Brandenberg je sklenený, priehľadný kremeň, vyskytuje sa v zmesi kameňov ametystu, záhnedy, citrínu a číreho krištáľu. Tento špeciálny a veľmi zvláštny kremeň pochádza z hory Brandberg, ktorá sa nachádza v juhozápadnom štáte Afriky, v Namíbii. Brandenberg má mimoriadne vysoké vibrácie a spája sa s nekonečnosťou vašej bytosti a všetkým, čo je. Je to mocný kameň a je ideálny na hlboké liečenie duše.

Merlinit je kombináciou kremeňa a psilomelanu a prináša do vášho života mágiu. Ukrýva v sebe múdrosť šamanov, alchymistov, mágov všetkých vekov. Miešajú sa v ňom duchovné a pozemské vibrácie, spája to, čo je hore aj dole na zemi.

Brandenberg

Zdroj: Depositphotos

Ako meditovať s drahým kameňom?

  • Držte svoj obľúbený kameň v dlaniach a chvíľu vnímajte jeho povrch, teplotu, hmotnosť, tvar a vyžarovanie.
  • Vnímajte, ako energia kameňa aktivuje vaše magické Ja - tú vašu časť, ktorá je všemocná, múdra a vševedúca. Tú časť, ktorá vidí oveľa ďalej než je očiam viditeľné. Ak sa vám páči niektorá z vlastností kameňa a prajete si ju mať, predstavte si, ako vám kameň túto vlastnosť posilňuje.
  • Vnímajte ako vaše magické Ja rastie a napĺňa vaše vnútro. Rastie až do veľkosti, že vás celého napĺňa a dokonca vás presahuje. A teraz toto magické Ja prijmite, poďakujte a ukážte ho celému svetu.

Práve toto magické Ja nás robí jedinečnými, aby sme mohli byť sami sebou.

 

Zdroj: Judy Hallová, Magická síla kamenů

 

2 komentárov
Ivana S.

Ivana S.

17.04.2024 13:47

Jej to meditovanie s drahým kameňom ma veru zaujalo. Určite vyskúšam :)

Stanislava Dobšinská

Stanislava Dobšinská

15.04.2024 15:08

Výborné rady, určite využijem vďaka :)

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE