Čo nepatrí do kúpeľne? Týchto 10 vecí z nej rozhodne odstráň!

Čo nepatrí do kúpeľne? Týchto 10 vecí z nej rozhodne odstráň!
  • 22.05.2022
  • Redakcia .

V kúpeľni máme rôzne veci. No je potrebné sa zamyslieť, či je skutočne dobré ich tam uskladovať. Niektoré neznesú vlhko, tvoria sa v nich baktérie a huby, ktoré nám škodia. Je pravda, že pár vecí tam máme ako dekoráciu, no po tomto článku sa zamyslíte, či ich tam naďalej budete nechávať. Pozrime sa spoločne na 10 vecí, ktoré treba z kúpeľne odstrániť.

1. Náhradné nadstavce na holenie

Váš strojček na holenie, ktorý používate môžete pokojne nechávať v kúpeľni. Iné to je pri náhradných nadstavcoch. Vlhko a para tieto čepele náhradných nadstavcoch otupuje a čiastočne môžu zhrdzavieť. Také už nevyužijete a môžete ich rovno vyhodiť. Skladujte ich v inej suchej miestnosti.

Odporúčame prečítať si: Zelené cestovanie si zamilujete, poďakuje sa vám aj planéta!

lak na nechty

Zdroj: Shutterstock®

2. Laky na nechty

Mnohé z vás máte umiestnené laky v nejakom krásnom košíku alebo krabičke a rovno v kúpeľni? Chyba! Laky síce majú životnosť 2 roky, no ak ich skladujete v kúpeľni, kde sa teplota strieda, tak sa s takou životnosťou rozlúčte. Najlepšie je mať laky umiestnené pri izbovej teplote. Dajte si ich napríklad do spálne.

3. Knihy

Robíte si rôzne relaxačné kúpele a čítate pri nich knihy? Ako relax je to super ale nezabúdajte knihy v kúpeľni. Navlhnú a svoje obľúbené knihy nadobro poškodíte. Vráťte ich späť do knižnice do izby, kde je izbová teplota a hlavne suché prostredie.

4. Uteráky a bielizeň

Ak po sprche nechávate vlhké uteráky sušiť v kúpeľni, je nutné, aby ste zapli ventilátor. Inak ich radšej sušte vo vetranej miestnosti. V kúpeľni sa rýchlo tvoria baktérie a plesne a nechcete, aby sa usídlili na vašom uteráku.

To sa netýka len použitých uterákov ale aj čistých. Je pekné urobiť si kôpky alebo rolky a nachystať ich do police v kúpeľni. Avšak po sprche je v kúpeľni vlhko a to je ideálne miesto pre baktérie a pleseň, ktoré sa rovno uhniezdia vo vašich čistých uterákoch alebo bielizni. Skladujte ich v skrinke napríklad v spálni.

10 vecí, ktoré by ste nemali uskladňovať v kúpeľni!

Zdroj: Shutterstock®

5. Elektronika

Teraz sa nebavíme o elektronike do zásuvky, ktorá je životu nebezpečná. Skôr máme na mysli mobily, tablety alebo bluetooth reproduktory. Vlhkosť, ktorá je počas kúpania v kúpeľni, môže vážne poškodiť takéto zariadenia. Vo vnútri zariadenia súčiastky skorodujú a vy sa čudujete, že vám po chvíľke odišiel telefón alebo nefunguje reproduktor. Vyberajte si radšej vodotesnú techniku.

6. Parfumy

Váš zámer je určite mať všetky parfumy pekne po kope na nejakom podnose, aby sa flakóny krásne vynímali vo vašej kúpeľni. No asi neviete, že vlhkosť a teplo urýchľuje oxidáciu, a to spôsobí, že váš parfum sa rýchlejšie pokazí. No nie je to škoda? Dajte si ho radšej do inej miestnosti a vydrží oveľa dlhšie.

Odporúčame prečítať si: Jednoduchý recept na bábovku: Upeč nadýchaný múčnik za pár chvíľ!

make-up

Zdroj: Shutterstock®

7. Make-up

Nie je podstatné, či používate tekutý, práškový alebo krémový make-up. Všetko by ste mali skladovať pri izbovej teplote. V takýto produktoch sa baktérie budú s radosťou množiť v priestoroch, ako je kúpeľňa. Znova, uskladňujte ich radšej v spálni na toaletnom stolíku.

8. Šperky

Vlhkosť neurýchli oxidačný proces len u parfumov, ale aj pri šperkoch. Síce ich možno máte umiestnené v šperkovnici, no vlhkosť sa dostane aj tam. Šperky by ste mali mať umiestnené na suchom a chladnom mieste. Tak im predĺžite životnosť.

10 vecí, ktoré by ste nemali uskladňovať v kúpeľni!

Zdroj: Shutterstock®

9. Lieky

V amerických filmoch sa stretávame s tým, že ak si herec vo filme chce dať lieky, tak ide do kúpeľne a otvorí skrinku. Neberte si z toho príklad, pretože lieky by ste v žiadnom prípade nemali skladovať v kúpeľni. Sú náchylné na kolísavé teploty a vlhkosť. Všetky lieky uskladňujte pri izbovej teplote ak nie je v recepte určené inak.

10. Tuhé mydlo

Tento bod je viac-menej dobrovoľný. Ak zbožňujete čaro tuhých mydiel, pokojne si ho nechajte, ale odporúčame mydelničku a pod ňou častejšie umývať. Nevyzerá to pekne, ak máte zašpinené umývadlo alebo mydelničku od mydlín. Ak sa vám to nechce, pre vás máme variant tekutého mydla. 

Odporúčame prečítať si: Čučoriedky - superpotravina nielen pre mozog! Čím sú výnimočné?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní