Mužské vlastnosti, ktoré najviac odpudzujú ženy! Vnímate to rovnako?

Každého na opačnom pohlaví priťahuje niečo iné a rovnako ho niečo iné dokáže iritovať. Niektoré charakterové črty sú ale rozhodne menej populárne ako iné. Vybrali sme ich niekoľko. Mužské vlastnosti, ktoré najviac odpudzujú ženy – posúďte samy, či to vnímate rovnako.

Mužské a ženské vnímanie sveta býva často odlišné. Hovorí sa, že ženy sú viac vnímavé či emotívne. Muži sú zase považovaní za silných, nebojácnych a racionálnych. Kategorizovať jednu alebo druhú skupinu tak alebo onak však nie je úplne objektívne, pretože každý človek bez ohľadu na pohlavie, je originál.

Nízke alebo prehnane vysoké sebavedomie

Mnoho ľudí v živote túži po harmónii, teda vyrovnanom stave. To isté platí, aj ak ide o mužské sebavedomie. Nikto nie je dokonalý a každý má dobré i zlé vlastnosti. Je však úžasné, keď si je chlap vedomý svojej vlastnej hodnoty a nepotrebuje sa na nič hrať.

Jednoducho, vyrovnaný muž je sám sebou a je dokonalý aj vo svojej nedokonalosti. Všimli ste si niekedy, že takýto muži majú úžasnú charizmu a prirodzene vás to k nim tiahne? Asi máloktorá žena túži po mužovi, ktorý je ustráchaný a neustále spochybňuje svoje kvality. Všetci občas potrebujeme povzbudiť a počuť, že sme v niečom dobrí, no nemalo by to byť jednostranné.

Nízke sebavedomie a častá sebaľútosť u chlapa dokážu byť problémom. Sexy však nie je ani alfa samec, ktorý si myslí, že mu patrí celý svet. Ako sa hovorí, štipka pokory nikdy nie je na škodu. Ženy skrátka netúžia po princovi Krasoňovi, ktorého ego musia pravidelne zahŕňať lichôtkami.  

Odporúčame: Čo sa mužom nepáči na ženách? Tieto vlastnosti údajne neznášajú!

žiarlivosť

Zdroj: Shutterstock®

Nezrelosť

Mnohé ženy sa zhodujú v tom, že po svojom boku potrebujú mať rovnocenného partnera a nie ustráchané dieťa, ktoré stále treba chlácholiť, chváliť a hovoriť mu, čo má robiť, respektíve všetko vybavovať zaňho. Muž s nezrelou osobnosťou je v podstate chlapec, ktorý si vyžaduje vedenie.

Áno, ženy vedia byť silné aj samy, dokonca je v nich väčšia sila, než si myslia, no aj ony sú občas unavené a potrebujú, aby sa niekto postaral o nich. Ak majú po svojom boku partnera, ktorý im s radosťou poskytne podporu, majú vyhraté.

Plané sľuby a klamstvá

Napíšem ti. Zavolám. Asi tak znejú najčastejšie klamstvá mužov, ktoré adresujú ženám napríklad po skončení rande. Lenže oni sa často už neozvú. Smutné je, že vzbudili v žene plané nádeje a keď sľub nedodržia, nežné pohlavie to trápi.

Je bežné, že hoc to na začiatku vyzeralo nádejne, napokon iskra nepreskočila. Pravda nie je vždy príjemná, no je lepšia ako strácanie času čakaním na telefonát alebo správy, ktoré nikdy neprídu. Úprimnosť je skrátka tou najsprávnejšou cestou ku zdravému a fungujúcemu vzťahu.

Prečítajte si: Aká je najatraktívnejšia farba očí? Výsledky štúdie prekvapia

alfa samec

Zdroj: Shutterstock®

Hranie hier a manipulatívne správanie

Možno sa vám to na prvý pohľad nebude zdať, ale manipulácia je bežnou súčasťou našich životov. Často ju využívajú aj deti, aby dostali od rodičov sladkosť či hračku, po ktorej túžia. Ak však partner neustále hrá hry a manipuluje so svojou polovičkou tak, aby boli uspokojené najmä jeho potreby, svedčí to o nerovnom vzťahu.

V harmonickom partnerstve by sa malo prihliadať na potreby oboch. Robiť niečo pod nátlakom, na základe výčitiek svedomia alebo pocitu ľútosti dokáže byť pre ženu veľmi zraňujúce. Manipulatívne správanie často zanechá aj stopy na jej sebavedomí. Vyrovnaný muž by teda mal komunikovať so ženou ako s rovnocenným partnerom a brať do úvahy aj jej potreby.

Žiarlivostné scény a otravovanie

Jedno ľudové múdro hovorí, že neexituje horšia žena ako hysterický chlap. Muži často ženám vyčítajú, že sú náladové a bezdôvodne žiarlia. Tento jav sa však nevyhýba ani im. Ak žena komunikuje s inými mužmi, neznamená to automaticky, že s nimi flirtuje a súčasného partnera chce podviesť alebo zhodiť. V zdravom vzťahu založenom na dôvere žiarlivosť nemá miesto.

Pre mužov rovnako ako pre ženy platí, že okrem lásky zo strany partnera potrebujú aj priestor pre seba. Ideálne je, ak obaja partneri dokážu chápať potreby toho druhého bez toho, aby ho neustále naháňali a otravovali.

Tip pre vás: Akým mužom sa vyhýbať? Tu je 5 varovných signálov, ktoré neignorujte!

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE