Čo sa mužom nepáči na ženách? Tieto vlastnosti údajne neznášajú!

Čo sa mužom nepáči na ženách? Tieto vlastnosti údajne neznášajú!
  • 28.04.2022
  • Veronika Nemčeková

Rozdiely medzi mužmi a ženami sú zaujímavou spoločenskou témou, pri ktorej často dochádza ku zovšeobecňovaniu. Debaty na túto tému bývajú často prudké a vášnivé, pričom mnohí účastníci bývajú sklamaní názormi druhej strany.

Čo sa mužom nepáči na ženách a naopak, čo ich na nežných polovičkách priťahuje, sa, samozrejme, nedá povedať so stopercentnou istotou, pretože každý človek je unikát, má jedinečnú povahu a preferuje rozličné kvality.

Zároveň tiež platí, že niektoré veci, ktoré nám prekážajú na iných ľuďoch, sú v podstate naše vlastné nedostatky. Pravda preto bude niekde uprostred. Pozrite sa s nami na faktory, ktoré údajne mnohí muži považujú u žien za odpudzujúce.

Žiarlivostné scény

Pre zachovanie objektivity je nutné povedať, že žiarlivosť sa nevyhýba ani mužskému pokoleniu a teda aj oni sami sa jej mnohokrát dopúšťajú. Vo všeobecnosti však platí, že chlapi nemajú radi, ak im ženy nedajú dýchať a neustále ich kontrolujú. Kde si bol a s kým? Kto ti píše? Podobné otázky ich dokážu poriadne otráviť, najmä ak naozaj neexistuje dôvod, pre ktorý by sa ich polovička mala púšťať do žiarlivostných scén. Fungujúci vzťah by mal byť založený na dôvere. V takomto vzťahu potom nie je dôvod žiarliť. Vzájomne ju teda budujte. Spokojné budete nielen vy, ale aj váš partner.

Prečítajte si: Kuriózne prípady, štatistiky a prekvapivé fakty o rozvodoch

hádky s partnerom

Zdroj: Shutterstock®

Náladovosť

Povedzme si to na rovinu, občasná náladovosť u žien je niečo, čo nie vždy dokážeme ovplyvniť a tak trochu za to môžeme viniť matku prírodu. Minimálne raz za mesiac jednoducho príde čas, kedy citlivejšie vnímame podnety a občas na ne reagujeme prehnane. Muži údajne preferujú, ak je ich partnerka citovo stála a zmeny nálad považujú za obťažujúce. Opäť si však pripomeňme staré známe „aj muži majú svoje dni“.

Partneri, ktorí berú vzťah vážne, by sa preto mali vzájomne rešpektovať a mať jeden pre druhého pochopenie. Ideálne je spoznať partnera či partnerku natoľko dobre, že viete, čo na nich pri náladovosti zaberá. Cieľom je vzájomne sa podporiť a prečkať aj náročnejšie obdobia, nie jeden druhého zhodiť a ešte viac vyprovokovať.

Hádky s partnerom

Muži vraj neznášajú nezmyselnú drámu a hádky. Tie sú pritom podľa psychológov často prostriedkom vynútenia si aspoň nejakej pozornosti zo strany partnera. Hádky majú vo vzťahu svoje miesto, avšak nemali by dávať priestor na dehonestáciu či ublíženie. Často vznikajú preto, že partneri nie sú s niečím vo vzťahu spokojní a nedostatočne o tom so svojou polovičkou komunikujú.

Hádka môže byť prostriedkom na vyjasnenie si vecí, nemala by byť však zraňujúca. Nejde predsa o to, aby z nej vyšiel jeden ako víťaz a druhý ako porazený. Cieľom by malo byť dôjsť ku kompromisu a pochopeniu. Nemali by ste preto vyťahovať na povrch veci z minulosti, ktoré ste si už predtým odpustili. Ak už ku hádke dôjde, snažte sa ju zbytočne nedramatizovať a dať priestor na vyjadrenie obom stranám.

Odporúčame: Aká je najatraktívnejšia farba očí? Výsledky štúdie prekvapia

náladovosť

Zdroj: Shutterstock®

Submisivita

Mnoho mužov vraj nemá rado, ak sú ženy prehnane submisívne, a teda so všetkým súhlasia, nekladú odpor a nechajú chlapov, aby o všetkom rozhodovali. Aj tu však treba zdôrazniť, že ide o individuálne preferencie. Vo všeobecnosti platí, že by žena rovnako ako jej partner mala byť sama sebou, na nič sa nehrať, vedieť povedať svoj názor a zastať sa samej seba, ak je treba. Či už ste submisívny typ alebo naopak, nájdite si partnera, ktorý vás bude rešpektovať takú, aká ste. V opačnom prípade riskujete, že vo vzťahu ani jeden z dvojice nebude šťastný.

„Zlé vlastnosti“

Za zlé vlastnosti považujú údajne muži na ženách aj neustále sťažovanie sa, dramatizovanie situácií či prílišnú uzavretosť. Chlapi často sami seba označujú za „jednoduché stvorenia“, ktorým treba povedať na rovinu, čo sa deje a čo od nich očakávate. Hru na bobríka mlčania preto príliš neoceňujú. Všetko je to ale opäť o komunikácii, ktorá je kľúčom k vyriešeniu mnohých problémov. Na vzťah treba dvoch, ak sa vám niečo nepáči alebo s niečím nie ste spokojné, partner ocení, ak mu to poviete na priamo a bez zbytočných dramatických scén. O rovnaký prístup požiadajte aj jeho. Spokojnosť by mohla zavládnuť na oboch stranách.

Pozri aj: Akým mužom sa vyhýbať? Tu je 5 varovných signálov, ktoré neignorujte!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní