Pre lepší spánok sa začnite lepšie starať o svoje obliečky

Mať dobrý a hlboký spánok je túžbou mnohých ľudí. Aj keď vyskúšali už niekoľko tabletiek na zaspatie, niekoľko bylinných čajov či iných metód, aj tak nevedia zaspať, a potom sa celú noc nespokojne prevaľujú v posteli. Patríte k takýmto ľuďom aj vy? Napadlo vám, že by vám mohli k lepšiemu spánku dopomôcť aj obliečky?

Kvalitné obliečky sú veľmi dôležité pre náš každodenný spánok. Dokonca ešte dôležitejšie než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Materiál obliečok, plachty a následná starostlivosť vedia s vašim spánkom urobiť skutočné divy. Ako je to možné?

Odporúčame: Čínsky horoskop: Na ktoré znamenia sa usmeje šťastie v roku Zajaca?

posteľná bielizeň

Zdroj: Depositphotos

Obliečky by sme si z hľadiska náročnosti na starostlivosť mohli rozdeliť do dvoch hlavných kategórií:

· Nenáročné na starostlivosť

Medzi nenáročné posteľné prádlo patria nepochybne obliečky zo saténu. Satén je veľmi príjemný pre ľudskú pokožku, pretože je hladký a vie presne, čo naše telo potrebuje. Znamená to, že vás teraz v zime zohreje. Nemusíte sa báť, saténové obliečky využijete aj v lete. Vtedy vás satén príjemne schladí. Jeho nespornou výhodou je, že sa vôbec nemusí žehliť.

Medzi ďalší nekrčivý obliečkový materiál patrí krep. Krepové obliečky sú podobné bavlneným obliečkam, avšak nie sú hladké na povrchu – sú zvrásnené. Krepové obliečky využívajú ľudia celoročne.

· Náročnejšie na starostlivosť

Medzi najpredávanejšie obliečky patria nepochybne bavlnené obliečky. Bavlna je ako materiál veľmi obľúbená, pretože je vhodná aj pre alergikov a pre kohokoľvek, koho trápia kožné problémy. Takisto sa z nej vyrábajú aj detské obliečky. Výhody bavlnených obliečok však môže zanietiť jedna nevýhoda – žehleniu sa nevyhnete.

Kvalitné obliečky z dobrého materiálu vám pomôžu k lepšiemu spánku, pretože sa vám pod nimi bude príjemne ležať, nič vás nebude škriabať. Ak sa o obliečky pravidelne a dôsledne staráte, obliečky budú voňavé po dlhší čas.

Pozri aj: Choroba v zime: Prečo nás dokáže chrípka či prechladnutie potrápiť častejšie?

posteľné prádlo

Zdroj: Depositphotos

Ako sa starať o svoje obliečky?

1. Pranie je základ

Pri praní obliečok či plachiet na posteľ si dajte záležať na pravidelnosti. Obliečky je potrebné prať pravidelne, pretože pod nimi spíme každý deň. Teplota prania sa líši podľa materiálu obliečok. Vždy si preto prečítajte štítok, ktorý sa na obliečkach nachádza. Tam nájdete všetky potrebné informácie k samotnému prianiu, a potom aj prípadnému žehleniu.

2. Žehlenie by nemalo byť problémom

Ak sa chcete vyhnúť žehleniu veľkých obliečok, kúpte si obliečky z nekrčivého materiálu. Výhodou žehlenia je, že horúca teplota odstráni aj malé mikroorganizmy, ktoré sa nachádzajú v textile. Našim malým tipom na to, ako si spríjemniť žehlenie je, aby ste si do pozadia pustili obľúbený film alebo seriál. Žehlenie vám potom pôjde od ruky.

3. Aj poskladanie obliečok je dôležité

Či už ste obliečky žehlili alebo nie, je dôležité ich pekne poskladať. Poskladaním sa zachová príjemná vôňa. Obliečky môžete zložiť alebo zrolovať a odložiť ich na miesto, kde na ne nebude padať prach, najlepšie do uzatvárateľnej klasickej alebo vstavanej skrine.

Neprehliadni: Biologický vek: Čo znamená a ako si ho správne vypočítať?

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE