Nie je to iba o cvičení! TOP 7 krokov, ako získať ploché brucho!

Chcete schudnúť, no neviete sa dostať na tú správnu cestu? Nezúfajte! Máme pre vás totiž dobrú správu, a to, že chudnutie nie je iba o cvičení. V ideálnom prípade ide o spojenie zdravej životosprávy s dostatočným množstvom pohybu a vhodným jedálničkom.

Pokiaľ ste už niekedy zhadzovali nejaké to kilo navyše, tak určite viete, že najhoršou časťou býva bruško. Tuk sa tam totiž ukladá veľmi rýchlo, pričom naše brucho nás vie potrápiť aj pri tráviacich ťažkostiach či spomalenom metabolizme.

Nestrácajte však nádej. Ploché brucho možno dosiahnuť aj bez cvičenia, pokiaľ si osvojíte tie správne návyky. A ktoré to sú? 

1. Cvičenie je dôležité

Pri chudnutí býva takmer vždy jeho nevyhnutná súčasť aj cvičenie. Nič však netreba preháňať, dôležitá je ale pravidelnosť. Pozrite si odporúčania, ako správne cvičiť brušné svaly, a venujte sa cvikom aspoň 10 minút denne.

Uvidíte, že výsledky sa čoskoro dostavia, a pokiaľ cvičenie skombinujete aj so zdravou životosprávou a vhodným výberom potravín, vaše bruško sa vám bude strácať pred očami.

Odporúčame: Skvelý recept na účinný spaľovač tukov aj bez cvičenia!

Cviky na brucho

Zdroj: Depositphotos

2. Doprajte si výživné raňajky

Pokiaľ sa naučíte pravidelne raňajkovať zdravé potraviny, už onedlho budete môcť dať zbohom nafúknutému brušku, ako aj ťažkostiam s trávením.

Do svojho raňajkového jedálnička preto skúste zaradiť tieto potraviny:

3. Dajte STOPku sušenému ovociu!

Vedeli ste, že sušené ovocie môže byť dobrým zdrojom živín a vlákniny, ale zároveň obsahuje vysoký podiel fruktózy? A práve toto môže byť veľký problém.

Pokiaľ totiž máte problémy s trávením fruktózy, je veľmi pravdepodobné, že vám konzumácia sušeného ovocia spôsobí nepríjemnú plynatosť a nadúvanie.

Vhodnejšou voľbou je teda v každom prípade výber čerstvého ovocia.

4. POZOR na jogurty!

Prečo? Ak totiž konzumujete väčšie množstvo jogurtov, to spôsobuje, že sa do tela dostane vysoké množstvo pridaných cukrov, ktoré sú pre ľudské telo ťažšie stráviteľné.

A čo je taktiež dôležité vedieť – jogurty tiež obsahujú laktózu, a keď sa tieto dve zložky v ľudskom tele spoja, môžu spôsobiť nepríjemné zápaly, plynatosť a nadúvanie.

Keď ale jogurty patria do vášho jedálnička a nechcete sa ich vzdať, vyberajte tie, ktoré obsahujú 8 gramov cukru alebo menej.

Neprehliadnite: Jogurt: TOP 6 účinkov pre naše zdravie i krásu!

Ako schudnúť z brucha

Zdroj: Depositphotos

5. Povedzte NIE „fast foodom", čínskemu jedlu či energetickým tyčinkám!

Aj keď sú fast foody či jedlá ázijskej kuchyne mimoriadne obľúbené, v prípade, ak sa chceme zbaviť tuku na bruchu, by sme sa im mali vyhýbať. Obsahujú totiž veľké množstvo sodíka, a to vedie k nepríjemnému a nepohodlnému nadúvaniu.

Energetické tyčinky patria taktiež do kategórie nevhodných potravín, pretože:

  • obsahujú srvátkovú laktózu, ktorá spôsobuje nadúvanie.
  • obsahujú aj sójové bôby, a tie spôsobujú plynatosť.
  • sú to v skutočnosti spracované potraviny a je vedecky dokázané, že ľudia, ktorí tieto energetické tyčinky pravidelne konzumujú, priberajú viac ako tí, ktorí ich nekonzumujú.
  • obsahujú oveľa viac kalórií, ako si v skutočnosti myslíme.

6. Varte si čerstvé jedlo a pite veľa čistej vody

Súčasťou správnej životosprávy a zdravého životného štýlu je nepochybne aj to, že by ste si mali pravidelne variť a dbať na to, aby ste dodržiavali pitný režim.

Pokiaľ si vytvoríte harmonogram, do ktorého vtesnáte prípravu čerstvých a zdravých jedál, ste na najlepšej ceste, ako sa zbavovať telesného tuku.

POZOR však – zabudnite na ochutené sladké vody či sladené čaje. Pite dostatočné množstvo čistej vody každý deň a výsledky si všimnete nielen na svojom tele, ale napríklad aj na vašej pleti či vlasoch.

7. Studená sprcha pred spaním

Práve toto je fantastický spôsob na to, ako znížiť telesnú teplotu a stimulovať hnedý tuk, čo bude mať za následok, že budete spaľovať viac kalórií.

Aj keď nepatríte medzi fanúšikov sprchovania studenou vodou, vyskúšajte to s vlažnou vodou a prúdu horúcej vody sa úplne vyhnite.

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE