Kabelka v štýle Balenciaga - alebo najdrahšie vrece na odpadky?

Známa módna značka Balenciaga opäť šokuje. Po taške za 2000 dolárov v štýle Ikea či ošúchaných, zničene pôsobiacich teniskách prichádza kreatívny riaditeľ značky, Demna Gvasalia, s ďalšou šokujúcou novinkou. Pri tvorbe novej kabelky nešiel ďaleko od zničených tenisiek, ktoré zvyčajne patria do koša na odpadky.

Ak tipujete, že nové dámske kabelky majú niečo s odpadkami, tipujete správne. A v čom tkvie kúzlo nového dizajnu doplnku? Vyzerá ako vrece na odpadky. Ale poriadne drahé vrece.

Pozri aj: Skutočné mená celebrít. Prečo si vybrali práve toto umelecké meno?

Balenciaga

Zdroj: instagram.com/anokhay.official

Trash Pouch

Balenciaga opäť spôsobila, že ľudia nad jej kúskom dvíhajú obočie. Dizajn kabelky Trash Pouch je totiž inšpirovaný vrecom na odpadky. Mnohých poburuje nielen samotný vzhľad, ale aj cena, ktorá je 1 790 dolárov, čo je v prepočte približne 1 782 eur.

Lesklá kabelka luxusného módneho domu je vyrobená z teľacej kože. Predáva sa v štyroch farbách – v základnej čiernej a bielej farbe, ako aj v žltej i modrej. 

„Nemohol som si nechať ujsť príležitosť vyrobiť najdrahšie vrece na odpadky na svete, pretože kto by nemiloval módny škandál?" uviedol pri premiére kolekcie jeseň/zima 2022 Demna Gvasalia.

Trash Pouch sa už predáva aj v obchodoch. Príspevok s novou kabelkou sa stal na Instagrame virálnym. Vyvolal množstvo najrôznejších reakcií od zmätku až po neutíchajúce záchvaty smiechu.

Odporúčame: Zapletaný vrkočový drdol: Jednoduchý účes z dlhých i polodlhých vlasov

 

 

 

vrece na odpadky

Zdroj: instagram.com/fiyatlaragel

Ďalšie úlety módnej značky Balenciaga

Obyčajná taška Ikea sa stala hitom internetu po tom, čo sa Balenciaga pustil do predaja luxusnej kabelky za viac ako 2 000 dolárov. Ak teda túžite po dizajne luxusného doplnku, buď si skutočne kúpite tašku Balenciaga alebo siahnete po taške Ikea za niekoľko centov.

Módny dom prišiel pred časom na trh aj s limitovanou edíciou modelu Paris Sneaker, čiže parížskych tenisiek, ktoré pripomínajú tenisky Chuck Taylor od značky Converse. Tenisky sú dostupné v dvoch modeloch – nižšie a vyššie. Vybrať sa dá z dvoch farieb – čiernej a krémovej. Extrémne poškodené topánky sú však len limitovanou edíciou, v ktorej vyšlo 100 párov. A cena za pár? Neuveriteľných 1735 eur.

Módny dom na svojom portáli predáva aj menej drsnejšiu verziu Paris Sneaker, ktorých cena sa pohybuje od 410 do 550 eur, v závislosti od konkrétneho štýlu. Je možné si vybrať z dvoch modelov, v troch farbách – čiernej, bielej a červenej.

Neprehliadni: Majú všetko, ale deti neučia materializmu. Celebrity, ktoré nerozmaznávajú

 

Balenciaga

Zdroj: instagram.com/revista_estilo

Totálne zničené topánky sa pravdepodobne nestanú dlhodobým módnym trendom. Vyvolávajú však diskusiu, aby sme sa o naše oblečenie a topánky viac starali, dali ich radšej opraviť, ak sú zničené a tak boli ohľaduplní a produkovali menšie množstvo odpadu.

Vedúca redakčného obsahu GQ France Pam Boy poukázala aj na ďalšie posolstvo kampane. V komentári na Instagrame uviedla, že kreatívny riaditeľ značky Balenciaga Demna Gvasalia úplne prevracia podstatu luxusu. Svedčí o tom aj práve nový kúsok – kabelka v dizajne vreca na odpadky. 

Zdroj foto - úvodná foto: instagram.com/highsnobiety
 

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE