Líčenie v zime má svoje pravidlá: Ako docieliť, aby make-up vyzeral skvelo? Aké sú aktuálne trendy?

Každé ročné obdobie má niečo do seba. Aj keď sa medzi nami nájdu odporcovia zimy, netreba zabudnúť na to, že sa toto obdobie spája so snehom a  snežnými radovánkami. Avšak, akonáhle sa vonku zmení počasie, mal by sa zmeniť aj prístup k našej pokožke i pleti. Zima a hlavne mráz dokáže našu pleť poriadne potrápiť, z toho dôvodu je vhodné zamerať svoju pozornosť na dôkladnejšiu starostlivosť.

Vedeli ste, že počas zimného obdobia môžeme pociťovať nedostatok vitamínu D, čo sa prejavuje vyššou únavou i nižšou obranyschopnosťou nášho organizmu? A to kvôli absencii slnečných lúčov (slnečného žiarenia), ktoré nás nabíjajú energiou i daným vitamínom.

Vitamín D je tiež zodpovedný za posilnenie kožnej bariéry, pomáha zmierňovať zápaly, zabraňuje predčasnému starnutiu kože, bojuje proti suchej a dehydrovanej pokožke, reguluje tvorbu kožného mazu, stimuluje produkciu kolagénu – z toho dôvodu je vhodné počas zimného obdobia siahnuť po vitamínových doplnkoch alebo do svojho jedálnička zaradiť potraviny bohaté na daný vitamín.

Čo to má spoločné s líčením?! Treba si uvedomiť, že pri líčení je zo všetkého najdôležitejší podklad. Na suchej a šupinatej pokožke nebude žiaden make-up vyzerať dokonalo. Práve preto svoju pozornosť v prvom rade zamerajte na správnu starostlivosť. A ako na samotné líčenie?

Pozri aj: Má číslo domu vplyv na váš život? Podľa numerológie určite áno!

ako sa líčiť v zime

Zdroj: Depositphotos

Základ zimného líčenia

Zima môže pleť vysušiť. Práve preto je dôležité, aby ste sa líčili ľahko. Ak chcete, aby vám vaše líčenie na pleti vydržalo, udržujte vašu pleť hydratovanú. Pridajte ochranný krém s SPF ochranným faktorom. Zbavte sa suchých miest pomocou pleťového peelingu a doprajte svojej pleti výživnú masku.

Zamerajte sa na oči

V zime vám môžu oči slziť kvôli prudkému vetru, snehu alebo aj pri prechode zo zimného do teplého prostredia. To môže, samozrejme, viesť k roztečeniu riasenky i očných tieňov. Mnohí preto odporúčajú siahnuť po vodoodolnej riasenke, čím zabránite jej otlačeniu na horné viečko i rozmazaniu. Čo sa týka očných tieňov, tak ako základ použite kvalitnú podkladovú bázu, ktorá zabráni ich „zlievaniu“ do ohybov oka.

Pozor na suché pery

Žiadne líčenie nebude vyzerať dokonalo, keď rúž na perách bude zvýrazňovať šupinky, ktoré sa pod ním nachádzajú. Mráz dokáže pery poriadne potrápiť. Nakoľko sa na nich nenachádzajú mazové žľazy, veľmi rýchlo sa stáva, že sú suché, popraskané a šupinaté. Preto je dôležité pery exfoliovať, aby ste sa zbavili odumretej kože, zlepšili ich štruktúru i tón. Okrem toho je vhodné siahnuť po balzamoch na pery. Značka Essence má dokonca v ponuke hydratačné rúže, ošetrujúce rúže i lesky na pery, ktoré budú vaše pery rozmaznávať – ošetrovať a zároveň im dodajú farbu. 

Zaujme ťa aj: Biologický vek: Čo znamená a ako si ho správne vypočítať?

make-up

Zdroj: Depositphotos

Pozornosť zamerajte aj na make-up

Ak je make-up základom každého vášho líčenia, tak sa zamerajte na jeho výber. Určite nepoužívajte jeden make-up celoročne. Totižto, v zime, keď je naša pleť bledšia, tmavší make-up na nej nebude vyzerať príliš vábne.

Dokonca v zimnom období pleť stráca svoj letný lesk, preto môže na pohľad vyzerať matnejšie. Z toho dôvodu siahnite po rozjasňujúcom a zároveň aj hydratačnom make-upe, vďaka ktorému bude vaša pleť žiariť aj počas zimného obdobia. Skvelou voľbou je napríklad make-up od značky Nars, ktorý je dostupný vo viacerých odtieňoch. Mnohými obľúbené sú tiež make-upy od značiek Estée Lauder, Dior, Clinique či Benefit.

Pozor na to, aký fixačný púder použijete

Udržte svoj make-up na mieste po celý deň! Ak sa vám často odiera o šál, čiapku alebo kabát, tak voľte lisovaný púder, ktorý je ideálnejší na zimné obdobie. Sypké fixačné púdre totižto majú tendenciu zvýrazňovať šupinky a podporovať vysušenie pleti. Pomôcť s fixáciou make-upu vám môže aj fixačný sprej.

Dodajte farbu svojim líčkam

S lícenkou dokážete rázom oživiť svoju pleť a vdýchnuť jej iskru. V prípade, že ste majiteľkami svetlejšej pleti, siahnite po broskyňovej lícenke. Ak máte tmavšiu pleť, skvelou voľbou pre vás bude lícenka v terakotovej farbe. Aj v tomto prípade platí, že je lepšie siahnuť po krémovej lícenke než púdrovej.

Tip: Namiesto lícenky môžete použiť rúž na pery. Ten je skvelou voľbou aj namiesto očných tieňov.

Inšpirujte sa zimnými líčeniami, ktoré sú vhodné aj na ples či na bežné denné nosenie!

Farebná očná linka

farebná očná linka

Zdroj: pinterest.com/sysparkle/

Trblietavé líčenie očí

trblietavé líčenie

Zdroj: pinterest.com/itssbela/

Líčenie oči s použitím jedného očného tieňa

jednoduché líčenie očí

Zdroj: pinterest.com/glossiernyc/

„Mrazivý" detail v kútikoch očí

zimné líčenie

Zdroj: pinterest.com/glamourmag/

Šťavnaté líčka

výrazná lícenka

Zdroj: pinterest.com/alexandrajude02/

Červené pery

červený rúž na pery

Zdroj: pinterest.com/Ashtonhairstyles03/

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE