Sexuálne problémy: Čo je ich príčinou a ako sa im vyhnúť?

Intímny kontakt ,v každodennom živote párov, mužom i ženám nepochybne prináša okrem veľmi príjemných pocitov aj telu prospešné benefity. Faktom je, že sex dokáže zbaviť stresu, posilniť imunitu, podporiť trávenie, krvný obeh, zdravie srdca či dokonca pomáha spaľovať kalórie.

Sex je mimoriadne dôležitý ako pre ženské, tak i pre mužské zdravie. Odborná štúdia, publikovaná v časopise Journal of American Medical Association zistila, že u mužov, ktorí mali v mladom veku viac ako 20 ejakulácií za mesiac, bolo menej pravdepodobné riziko vzniku rakoviny prostaty v porovnaní s mužmi, ktorí mali 4 až 7 ejakulácií za mesiac.

V prípade žien pravidelný sex znižuje riziko rakoviny prsníka, keďže sa pri ňom do krvi uvoľňuje oxytocín.

Pozor ale na sexuálne problémy

Keďže intímne zblíženie je v partnerskom živote nielen veľmi príjemné, ale aj zdravé, zostať sexuálne fit by malo byť pre mužov i ženy jednou z priorít vo vzťahu. Udržať sa v sexuálnej kondícii a predchádzať sexuálnym poruchám je snahou mnohých párov po celom svete.

Ako dobre vieme, sex a s tým spojené prípadné problémy sú v mnohých prípadoch príčinou krachu vzťahov. Netreba preto podceňovať, ak sa v intímnom živote vyskytnú poruchy alebo problémy.

Odporúčame: Ako zistiť, či vás muž miluje? Všímajte si tieto znaky!

sex

Zdroj: Depositphotos

Čo môže byť príčinou problémov v sexe?

Dôvody a príčiny sexuálnych problémov môžu byť rôzne, v každom prípade by to však nikdy nemalo skončiť tak, že ich budete trpieť a zmierite sa s tým, že niečo nie je v poriadku.

U mužov je dôvodom častého zlyhania tlak na podávaný výkon, a preto sa pri intímnych chvíľach stáva, že prídu problémy. Vysoká miera stresu sa odzrkadľuje napríklad aj na problémoch s erekciou. Za zlyhaním ale môžu byť aj zdravotné či fyzické problémy, akými sú napríklad ochorenie štítnej žľazy alebo ochorenia súvisiace s prostatou.

U žien sú častokrát dôvodom sexuálnej abstinencie problémy „tam dolu", ktoré ak pretrvávajú, mali by sa konzultovať s lekárom, aby sa príčina sexuálnych problémov maximálne eliminovala.

Strava, zlá fyzická kondícia, nepravidelný pohyb - možné príčiny sexuálnych problémov

Je pravdou, že láska ide cez žalúdok, ale zároveň platí, že všetko s mierou. Ak jete zdravo a rozumne, sexuálne problémy by sa vám mali vyhnúť. Naopak obezita je v mnohých prípadoch príčinou problémov v posteli, čo môže viesť až k rozchodom.

Potraviny, ktoré pôsobia ako afrodiziakum a podporujú chuť na sex, sú:

  • škorica,
  • zázvor,
  • štipľavé jedlá,
  • čokoláda,
  • melón.

Vitamíny skupiny B pomáhajú produkovať testosterón, čím sa podporuje pocit potešenia pri intímnych chvíľach. Ďalšou skvelou potravinou je med, ktorý zvyšuje hladinu oxidu dusnatého v tele, čím uvoľňuje svaly a podporuje krvný obeh.

Ak budete fanúšikom zdravého životného štýlu, pestrej a vyváženej stravy a pravidelného pohybu, bude sa vám dariť aj v posteli. Vytrvalostný tréning 3x týždenne podporuje dokonca aj potenciu a silový tréning 3x týždenne zvyšuje hladinu testosterónu.

Neprehliadnite: Emma Watson alias Hermiona prekvapila krátkym účesom: Páči sa vám?

intímny život

Zdroj: Depositphotos

Rozprávajte sa a experimentujte!

Partnerský život by mal byť založený nielen na vzájomnej láske, ale aj na porozumení a dôvere. Ak má niekto z partnerov zdravotný problém alebo ho niečo trápi, mal by sa svojej polovičke zdôveriť a nebáť sa rozprávať o čomkoľvek.

Veľa ľudí chce byť sexuálne aktívnych aj vo vyššom veku, kedy už prichádzajú aj choroby či zdravotné alebo fyzické obmedzenia. Zbavte sa preto všetkých obáv a strachu, a so svojim partnerom sa o všetkom otvorene porozprávajte.

Ak sa zbavíte strachu zo vzájomného úprimného rozhovoru, následne pravdepodobne stratíte zábrany vyskúšať v posteli niečo nové! Nebojte sa experimentovať, sexuálny život s erotickými hračkami či novými praktikami môže váš intímny život iba okoreniť.

Zahoďte ostych, popustite uzdu svojej fantázii a prekvapte svojho partnera alebo partnerku niečím novým! Váš sex tak určite získa nové „korenie".

Odporúčame aj: Výchova detí v rodine: Takto z nich vyrastú úspešní dospelí!

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE