RECEPT: Malinová Rubikova kocka z Pečie celé Slovensko

RECEPT: Malinová Rubikova kocka z Pečie celé Slovensko
  • 04.09.2022
  • Redakcia .

Obľubujete lahodné maliny? V tom prípade si zamilujete túto dobrotu v tvare Rubikovej kocky, ktorú v relácii Pečie celé Slovensko pripravila súťažiaca Inga. Možno nejde o najjednoduchší dezert, ktorý je hotový raz-dva, no výsledok bude stáť za to. Trúfate si?

Suroviny na korpus:

  • 6 bielkov
  • 150 g kryštálového cukru
  • 75 g práškového cukru
  • 180 g mandľovej múky

Chrumkavá vrstva:

  • 90 g bielej čokolády
  • 12 g slnečnicového oleja bez vône
  • 25 g mandľových lupienkov

Suroviny na malinové kompoté:

  • 225 g malinové pyré
  • 90 g čerstvé maliny
  • 100 g cukor
  • 6 g pektín

Malinová pena:

  • 20 g želatíny
  • 1 l malinového pyré
  • 250 g bielej čokolády
  • 85 g cukru
  • 20 g albumínu

Transparentná poleva:

  • 200 g vody
  • 220 g cukru
  • 5 g pektínu
  • citrónová šťava

Zrkadlová poleva:

  • 150 g vody
  • 300 g cukru
  • 150 g šľahačka 33%
  • 225 g bielej čokolády
  • 15 g želatíny
  • modrá farba

Velúr:

  • 90 g biela čokoláda
  • 90 g kakao maslo
  • Zelená farba

Čokoládová poleva:

  • 160 g ruby čokoláda
  • 40 g olej
  • 20 g kakao maslo
  • mrazom sušené maliny

Postup prípravy malinovej Rubikovej kocky:

  1. Korpus – bielky vyšľaháme s cukrom. Zmiešame múku a práškový cukor, preosejeme a primiešame k snehu. Dáme na plech, pečieme asi 15 min na 160 °C.
  2. Chrumkavá vrstva – bielu čokoládu roztopíme s olejom, primiešame mandľové lupienky a vyložíme na dacquoise.
  3. Malinové kompoté – pyré zohrejeme, pridáme cukor s pektínom, počkáme kým zmes začne vrieť. Pridáme maliny, vyložíme na chrumkavú vrstvu a zamrazíme.
  4. Malinová pena – želatínu zalejeme studenou vodou v pomere 1:6. 2/3 pyré zohrejeme. Čokoládu roztopíme. Všetko spojíme, pridáme želatínovú masu a necháme vychladnúť. Zostávajúcu 1/3 pyré, cukor a albumín vyšľaháme. Spojíme základnú masu s vyšľahanou.
  5. Formičky naplníme penou a na vrch položíme 3,5 x 3,5 cm štvorčeky (dacquoise, chrumkavá vrstva, malinové compoté), dáme zamraziť.
  6. Transparentná poleva – zmiešame vodu a 190 g cukru, zohrejeme. Pridáme zvyšok cukru s pektínom. Dáme zovrieť, pridáme citrónovú šťavu. Obalíme koláčiky, pracovná teplota je 40 °C.
  7. Zrkadlová poleva – želatínu zalejeme studenou vodou v pomere 1:6. Vodu s cukrom zohrejeme na 100 °C. Pridáme šľahačku a želatínovú masu do sirupu. Precedíme cez sitko na čokoládu s farbivom. Počkáme kým čokoláda povolí a zmes zmixujeme tyčovým mixérom tak, aby sa nevytvorili bubliny. Precedíme cez sitko. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladiť. Zohrejeme na 37 °C, precedíme znova cez sitko a zdobíme koláčiky pri teplote 28 °C.
  8. Velúr – čokoládu a kakaové maslo roztopíme, pridáme farbu, premiešame. Sprejujeme pri teplote 30 – 40 °C.
  9. Čokoládová poleva – čokoládu, kakaové maslo a olej roztopíme. Pridáme mrazom sušené maliny. Namáčame kocky.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní