Chcete rozchod? Toto by ste partnerovi nikdy nemali hovoriť

Rozchod sám o sebe nikdy nie je ľahký. Ak však nezvolíte správne slová, môžete svojmu čoskoro bývalému partnerovi spôsobiť viac zármutku, ako je potrebné.

Jazykový experti z americkej jazykovej aplikácie Preply odhalili najčastejšie frázy, ktorým by ste sa mali vyhnúť vo chvíli, kedy sa partnerovi rozhodnete povedať, že sa s ním chcete rozísť. Frázy, ktoré by ste nemali hovoriť zverejnil britský portál Daily Mail.

Odporúčame: Anorexia ju takmer zabila! Zachránil ju malý Simba

ako zvládnuť rozchod

Zdroj: Depositphotos

Nehovorte: Nemyslím si, že by nám to klapalo

Namiesto toho povedzte: Cením si čas, ktorý sme spolu strávili, ale práve teraz nie je vhodný čas pre náš romantický vzťah. Myslím si, že by sme sa mali rozísť.

Ak ste neboli vo vzťahu spokojné, nehovorte o tom podrobne, aby ste partnerovi nespôsobili ešte bolestnejší rozchod. Ak ste sa vo vzťahu bavili a radi ste partnera spoznávali, ale napriek tomu sa chcete rozísť, povedzte mu to a oceňte to. Jasne však vyjadrite, že sa chcete rozísť, aby ste mohli váš vzájomný vzťah uzavrieť.

Nehovorte: To nie je tebou, ale mnou

Namiesto toho povedzte: Naozaj som si užila čas strávený s tebou, ale momentálne nie som v správnom rozpoložení, aby som mala vzťah. Potrebujem určitý čas, aby som zistila, čo chcem, a musím to zistiť sama.

Je správne prevziať pri rozchode zodpovednosť, aby sa ten druhý necítil zle, ale je potrebné vysvetliť kontext, aby slová „nie je to tebou, ale mnou“ nepôsobili len ako výhovorka.

 

Nikdy nehovorte: Chcem byť aj s inými ľuďmi

Namiesto toho povedzte: Hoci som s tebou trávila čas, uvedomila som si, že nechcem byť vo vzťahu a aktuálne si chcem užívať svoju nezávislosť. Nie je fér ťa naťahovať, takže si myslím, že by sme náš vzťah mali hneď ukončiť.

Je dôležité, aby partner pochopil, že nejde o dočasný rozchod, ale váš vzťah definitívne uzatvárate.

Nehovorte: Mám ťa rada, ale nie som do teba zamilovaná

Namiesto toho povedzte: Aj keď viem, že spolu vychádzame naozaj dobre, myslím si, že by sme mali náš vzťah ukončiť, pretože obaja budeme oveľa šťastnejší oddelene alebo s iným človekom.

Experti varujú, že veta mám ťa rada, ale nie som do teba zamilovaná môže niekomu znieť v ušiach roky. Môže totiž vyvolať pocit, že dotyčný človek nie je dosť dobrý.

Neprehliadni: Poloha v spánku a jej vplyv na zdravie: Toto môže spôsobiť!

ako prekonať rozchod

Zdroj: Depositphotos

Nehovorte: Moja kariéra je pre mňa dôležitejšia ako ty

Namiesto toho povedzte: Momentálne sa najviac sústreďujem na svoju kariéru, pretože toto je niečo, na čo sa chcem v blízkej budúcnosti skutočne sústrediť. Bohužiaľ, znamená to, že nášmu vzťahu nemôžem venovať pozornosť, ktorú si zaslúži. Takže si myslím, že najlepšie bude, ak sa rozídeme.

Nehovorte: Každý ideme inou cestou

Namiesto toho povedzte: Napriek tomu, že sa s tebou bavím, mám pocit, že chceme rozdielne veci. Bolo by lepšie, keby sme to skončili skôr, ako sa to skomplikuje.

Príkladom rozdielnych ciest je, keď vy sa napríklad chcete usadiť vo svojom rodnom meste a váš partner chce cestovať.

Nehovorte: Jedného dňa urobíš niektorú naozaj šťastnou

Namiesto toho povedzte: Napriek tomu, že si ťa užívam, nemyslím si, že by sme sa mali stretávať. Si úžasný človek a zaslúžiš si skutočnú šancu byť s niekým, kto dokáže skutočne oceniť, čo robíš.

Experti dávajú na záver ešte dve rady: nikdy sa s partnerom nerozchádzajte cez SMS či online chat. Vždy to urobte osobne. Druhou radou je, že nikdy nepredstierajte, že ste s partnerom nemali skutočný citový vzťah, len preto, aby ste sa vyhli rozhovoru o vývoji vášho vzťahu, ktorý smeruje k rozchodu.

Pozri aj: 92-ročná modelka prezradila recept na vitalitu

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE