Anorexia ju takmer zabila! Zachránil ju malý Simba

Anorexia ju takmer zabila! Zachránil ju malý Simba
  • 09.08.2022
  • Zuzana Andrášová

Mnohé mladé dospievajúce dievčatá dnes túžia po ideálnej štíhlej postave. Ich túžba sa môže vyhrotiť až do tej podoby, že je ohrozené ich zdravie a v tých ťažších prípadoch aj život.

Po štíhlej postave túžila aj 16-ročná Connie Hatcherová z Essexu vo Veľkej Británii. Ešte pred rokom vážila len 31 kilogramov. Jej stav bol tak vážny až tak, že ju lekári varovali pred zlyhaním orgánov. Rodičia už nevedeli ako jej pomôcť. Až následne prišla záchrana, ktorá spôsobila, že dievča sa vrátilo k zdraviu prospešnej váhe.

Jedla len raz za 24 hodín

Connie Hatcherová trpela anorexiou, ale neuvedomovala si to. Počas tohto obdobia jedla len raz za 24 hodín. Boli však aj dni, kedy vydržala bez jedla oveľa dlhšie ako jeden deň.

„Prvýkrát som si začala všímať, že som väčšia ako ostatné dievčatá, keď som mala asi 10 rokov,“ uviedla Connie pre Daily Mail. „Dostala som menštruáciu, zväčšili sa mi prsia a začala som sa porovnávať s ostatnými dievčatami v triede,“ dodala.

V tom čase si tiež založila sociálne siete. Videla tam všetky krásne a chudé dievčatá. V dôsledku týchto udalostí si pripadala tučná a škaredá. Priznala, že nešlo o vedomé rozhodnutie schudnúť. Začala však obmedzovať jedlo.

Keď sa jej porucha príjmu potravy vystupňovala, mladé dievča sa utiahlo. Menej komunikovalo s rodinou a priateľmi, začalo byť viac posadnuté jedlom. Connie ani nemohla hovoriť o tom, ako sa cíti. Mnohé veci tajila. Vymýšľala si rôzne výhovorky, len aby nemusela jesť. Ak už jesť musela, počítala všetky kalórie a prepočítavala, koľko musí cvičiť.

Neprehliadni: Míňanie peňazí: Vyhnite sa nákupom zbytočností!

chudnutie

Zdroj: Screenshot/Conie Hatcher

Krutá diagnóza - anorexia

V dôsledku takmer nič nejedenia a cvičenia sa jej postava zmenila natoľko, že si to všimla aj učiteľka v škole. Connie povedala, že sa o ňu bojí, a preto sa porozpráva s jej rodičmi, ale mladé dievča to vôbec netrápilo. Stále totiž mala pocit, že je tučná a nezaslúži si byť šťastná.

Keď rodičia u dcéry zistili poruchu príjmu potravy – anorexiu, boli zdrvení. Lekári ju varovali, že ak sa jej hmotnosť nezvýši, môže dostať infarkt a zomrie. Terapia nebola ľahká, ale jedného dňa prišiel otec s malým šteniatkom. Terapeuti so psíkom súhlasili, pretože jej ublížiť nemohol. V skutočnosti bolo šteniatko to, čo jej zachránilo život.

Simba, ako psíka pomenovali, prinieslo Connie skutočné pocity šťastia. S príchodom šteniatka Connie prestala byť postupne posadnutá jedlom a jej pozornosť sa presunula na starostlivosť o neho. Aby bola schopná starať sa o šteniatko, dodržiavala stravovací plán, aby nebola slabá a unavená. Keď už mal Simba 3 mesiace Connie pribrala na toľko, že ho mohla vziať na prechádzku.

Pozri aj: Mladá Chanel sa stala závislou na botoxe pier, míňa tisíce eur

anorexia príznaky

Zdroj: instagram.com/connieann.fitx

Nová vášeň

Connie sa teraz túži stať osobnou trénerkou. Jej novou vášňou sa totiž stal fitness. V súčasnosti je mladé dievča v poslednom ročníku strednej školy a dúfa, že budúci rok pôjde na vysokú školu. Pri svojom štúdiu sa chce zamerať na zdravie a fitness.

Connie zároveň pravidelne uverejňuje príspevky na instagramovom účte @connieann.fitx v nádeji, že inšpiruje všetkých, ktorí bojujú s poruchou príjmu potravy.

Odporúčame: INTERMITTENT FASTING: 5 spôsobov prerušovaného pôstu

Zdroj foto – úvodná foto: instagram.com/ connieann.fitx, Screenshot/Conie Hatcher


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní