Dámska móda a typy postáv: Pozor na tieto kúsky! Zbytočne vám pridajú na kilách

Typy postáv a dámskych tiel sú predovšetkým o proporciách. Avšak, aj o ilúzii, ktorú nám pomôže vytvoriť práve naše oblečenie! Niekedy si tak môžeme nechtiac pridať navyše niekoľko kíl či dokonca aj rokov.

Práve preto sme si pre vás pripravili užitočné informácie – akým modelom by ste sa mali pri obliekaní vyhnúť, aby ste dosiahli optimálny výsledok, aj keď máte napríklad pár kíl navyše.

Ak patríte k večne štíhlym alebo extrémne disciplinovaným ženám, ktoré si môžu obliecť v podstate čokoľvek, nezostáva nám nič iné ako vám len zagratulovať a v dobrom závidieť. My ostatné musíme nad zložením svojho šatníka viac premýšľať. A bezpečne vedieť, čo zbytočne pridáva na veľkosti.

Základ je správna spodná bielizeň

Pokiaľ si nechcete pridať pár kíl už spodnou bielizňou, vyberajte vždy také, ktoré vám skvele padne a kopíruje vaše krivky. Nikde by ste nemali mať „hrče" a ani by nemalo dochádzať k takzvanému „pretekaniu".

Pri výbere spodnej bielizne sa môžete obrátiť na špecialistov, ktorí vám pomôžu vybrať presne padnúcu bielizeň, alebo využiť pri výbere veľkosti rôzne online poradne či aplikácie.

Okrem klasického spodného prádla si môžete zvoliť napríklad aj sťahovacie pančuchy či sťahovacie pásy na brucho, ktoré vám dokážu skutočne opticky ubrať hneď niekoľko kíl. Nebývajú však príliš pohodlné.

Odporúčame: Reese Witherspoon - čomu vďačí za svoju dokonalú postavu?

móda

Zdroj: Depositphotos

Dámska móda - ani príliš voľné, ani príliš obtiahnuté

Pokiaľ si myslíte, že nejaké kilá navyše schováte vo voľnejšom oblečení, bohužiaľ, ste na omyle. Nielenže to bude mať pravdepodobne úplne opačný efekt, ale taktiež si zbytočne pridáte navyše nejaké roky, čo žiadna z nás určite nechce.

Ideálne je vždy vyberať oblečenie, ktoré nie je príliš tesné, ale prispôsobí sa tvaru vášho tela a dá vyniknúť vašej siluete. Dobrým pomocníkom sú rôzne pásiky, vďaka ktorým definujete pás a vytvoríte dojem opticky dlhších nôh.

Dajte však pozor na príliš úzke pásiky, ktoré by mohli vytvoriť dojem „pretekajúcej" vrchnej časti. Ak máte nejaké kilá navyše, zabudnite aj na príliš tesné oblečenie, v ktorom sa pravdepodobne určite nebudete cítiť pohodlne a navyše ním zvýrazníte každé kilo navyše.

Vzor, farba, strih a materiál - všetko je dôležité!

  • Vo všeobecnosti oblečenie z džerseja pridáva roky aj kilá navyše.
  • Pokiaľ milujete mať na sebe čierne oblečenie od hlavy až po päty, môžete pôsobiť zbytočne starším dojmom.
  • To isté platí aj pri kúskoch s veľkými kvetmi a veľkými vzormi.
  • Keď ste milovníkmi retro oblečenia, kúpte si moderné s nádychom retra, nie naozaj staré kúsky. Pôsobili by ste nielen starším dojmom, ale zároveň by vaše oblečenie mohlo pôsobiť skôr ako kostým.

Stále však ale platí jedno nepísané pravidlo, a to – ak nechcete svojej postave škodiť, musíte naozaj vedieť, aký ste typ a čo vám sedí.

PRETOŽE strih je totiž tým najdôležitejším faktorom a na to, či vám oblečenie pristane alebo nie, má oveľa väčší vplyv ako farba látky alebo jej potlač.

Neprehliadnite: Rozkoš zaručená! Ktoré erotické hračky sú pre ženy najlepšie?

typy postáv

Zdroj: Depositphotos

Voľné oblečenie - áno či nie?

Neželané kilá navyše určite nezakryjete širokými nohavicami a voľnou košeľou. Presne naopak. Snaha všetko prekryť vedie k úplnému opaku. Znamená to ale, že by ste mali chodiť striktne len vo vypasovanom oblečení? Vôbec nie!

Voľnejší by ale mal byť vždy len vrch alebo naopak, iba spodok. Rozhodujte sa opäť predovšetkým podľa svojich proporcií. Pokiaľ máte silnejšiu hornú polovicu tela, pokojne si oblečte splývavú košeľu s úzkymi nohavicami. Ak je to naopak, voľte Á-čkovú sukňu do pása a obtiahnutejší vršok.

Pozor na elastan!

Elastan robí látku pružnou, avšak vo chvíli, keď sa na vás tričko alebo šaty nemilosrdne „nalepia", asi to nebude nič pre vás.

Elastické materiály nelichotivo obkreslia každý záhyb, pričom problémy dokážu urobiť predovšetkým v oblasti pása, bokov a v miestach, kde sa do kože zarezávajú nohavice alebo podprsenka.

A to, pokiaľ nie ste vo svojej najlepšej forme, určite nechcete.

Odporúčame aj: Manželstvo: Čo hovorí váš manželský horoskop o vašej spoločnej budúcnosti?

dámske oblečenie

Zdroj: Depositphotos

Nebuďte diskoguľa!

Metalické odlesky, výrazné potlače a farby, volániky či zamat. Faktom je, že každý tento prvok vie v nesprávnej forme poriadne uškodiť, a to každému typu postavy. 

Všeobecne platí, že by ste si ich nemali obliekať na svoje kritické partie. Ak máte napríklad silnejší stred tela, bude pre vás výhodnejšie obliecť výraznejší spodok a pri výbere topu sa držať viac „na uzde". V prípade šiat buďte opatrné s celoplošnou potlačou.

Zamat aj blýskavé flitre vám môžu v nesprávnom podaní veľmi uškodiť – opatrne s nimi!

Džínsy vyberajte veľmi pozorne!

Nenechajte sa odradiť od nosenia úzkych džínsov. Dokonca v tmavšej jednoduchej verzii nám častokrát pristanú oveľa viac ako voľnejšie strihy. ALE! Prvkom, ktorý nohy zakaždým rozšíri, je výrazný prechod odtieňov základnej farby džínsov a vyblednutie na niektorých miestach.

Ak teda nemáte vyložene štíhle nohy, džínsy s vyblednutím, najmä na kritických stehnách, nechajte ležať v obchode.

Problematické sú aj bedrové džínsy. Nohy totiž skrátia úplne všetkým, nehovoriac o tom, ako nepekne a nevkusne sa vedia zarezať do bokov.

Tip pre vás: Kam na dovolenku v roku 2023? Máme zoznam TOP destinácií!

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE