Kam na dovolenku v roku 2023? Máme zoznam TOP destinácií!

Kam by ste mali cestovať v roku 2023? Ak premýšľate, ktoré destinácie by ste mali najbližšie navštíviť, ste na správnom mieste! Po roku bezprecedentného dopytu po cestovaní sme pre vás našli destinácie, ktoré sú novými alternatívami k starým klasikám.

Sú to miesta, kde môžete oslavovať, oddychovať, leňošiť, ale aj objavovať, znovu sa spojiť s prírodou a uchovať si trvalé spomienky. Nech sa páči, nechajte sa zlákať tými najkrajšími miestami.

Marakéš, Maroko

  • Prečo navštíviť Maroko? Marakéš je jedným z popredných miest pre remeselné ručne vyrábané výrobky vrátane dlaždíc, keramiky, drevených remesiel, ručne tepaných kovov, kože a skla. Navyše, má tiež niektoré z najuznávanejších hotelov na svete, kde môžete zažiť vznešený luxus v historických zdobených palácoch, minimalistický luxus v súkromných pavilónoch alebo chuť Maroka v tradičnom šate.
  • Pre koho je táto destinácia ideálna? Marakéš je lákadlom pre tých, ktorí radi miešajú históriu s jedinečnou kuchyňou. Ak cestujete, aby ste našli originálne ručne vyrobené predmety pre váš domov, určite budete chcieť navštíviť Marakéš.
  • Nenechajte si ujsť celodenný výlet do starobylého pobrežného obchodného prístavu Essaouira, ktorý je na zozname svetového dedičstva UNESCO so starobylými kamennými cimburiami okolo prístavu. Preskúmajte trhy v Essaouire, preslávené drevárskymi remeslami Thuya a ich zručnými remeselníkmi.

Odporúčame: Milujete tulipány? Navštívte najkrajšie miesta v Holandsku

marakéš

Zdroj: instagram.com/top_holidays_mne

Alentejo, Portugalsko

  • Prečo navštíviť Alentejo? Medzi Lisabonom a Algarve sa nachádza menej známy poľnohospodársky región Portugalska známy ako Alentejo. Je domovom viníc, olivových hájov a bohatej miestnej kultúry. Niektoré pokrokovo zmýšľajúce portugalské rodiny premenili svoje farmy na hotely a sprístupnili hosťom autentický zážitok. Farmársky región Alentejo poskytuje pohlcujúci zážitok.
  • Pre koho je táto destinácia ideálna? Páry, rodiny a gurmánov spolu s každým, kto zažil Napa alebo Toskánsko a hľadá niečo podobné.
  • Nenechajte si ujsť piknik z miestnych zdrojov vo vinohradoch.

Neprehliadnite: Ako zvládnuť stres? 6 krokov, ako sa udržať v psychickej pohode

alentejo

Zdroj: instagram.com/visit_alentejo

Svalbard, Nórsko

  • Prečo navštíviť Svalbard? Pre skutočný zážitok zostáva nórsky Arktický Svalbard jedným z posledných nerozvinutých miest na Zemi, čiastočne kvôli ťažkostiam s prístupom k nemu. Stretnutia s divými zvieratami sú vrcholom návštevy tejto arktickej zázračnej krajiny so všetkým, od mrožov, arktických líšok a tuleňov až po soby a ľadové medvede.
  • Pre koho je táto destinácia ideálna? Svalbard priťahuje milovníkov divokej prírody, dobrodruhov a tých, ktorí majú pocit, že „všetko videli“.

Odporúčame aj: Biologický vek: Čo znamená a ako si ho správne vypočítať?

svalbard

Zdroj: instagram.com/visitsvalbard

Paros, Grécko

  • Prečo navštíviť Paros? Grécky ostrov, ktorý je medzi Grékmi známy už desaťročia, krajina Parosu fascinuje svojimi zvlnenými kopcami posiatymi súkromnými kaplnkami, ako aj úrodnými údoliami, zlatými pobrežiami a malebnými obielenými dedinami. Paros začína ponúkať rovnováhu medzi autentickým gréckym tradičným pocitom a luxusom.
  • Pre koho je táto destinácia ideálna? Tí, ktorí hľadajú alternatívu k obľúbeným a preľudnenejším gréckym ostrovom ako Mykonos a Santorini.
  • Nenechajte si ujsť rybárske mestečko Naoussa, ktoré sa nachádza na severnom pobreží ostrova, ponúka vítanú zmes tradičnej gréčtiny so súčasnosťou prostredníctvom ponuky butikových luxusných hotelov a skvelej gastronomickej scény.

Tip pre vás: Manželstvo: Čo hovorí váš manželský horoskop o vašej spoločnej budúcnosti?

paros

Zdroj: instagram.com/paradise

Provence, Francúzsko

  • Prečo navštíviť Provence? Provensálsko je jednoducho čarovné. Nádherné scenérie údolí, chutné jedlo a nadčasové aktivity ponúkajú jedinečný oddych v našom rýchlom svete. Slnkom plné dni objavovania idylických fariem, stáročných vinárstiev a malebných dedín sa často končia večerou pri sviečkach, keď slnko zapadá až neskoro.
  • Pre koho je táto destinácia ideálna? Rodiny, gurmánov a tých, ktorí hľadajú od svojej dovolenky niečo viac.
  • Nenechajte si ujsť vynikajúci Le Mas des Poiriers, statok z 18. storočia, ktorý sa nachádza na ostrove v rieke Rhône neďaleko stredovekého mesta Avignon.

Zaujme vás: Masturbácia a jej 6 benefitov: Odhaľte s nami všetky tajomstvá!

provence

Zdroj: instagram.com/laprovence

Antalya, Turecko

  • Prečo navštíviť Antalyu? Antalya je známa niektorými z najstarších miest na svete, ako aj niektorými z najlepších letovísk na pláži. Ako vstupná brána do stredomorského regiónu Turecka, známeho ako Tyrkysové pobrežie alebo Turecká riviéra, je skvelá alternatíva ku gréckym ostrovom a je aj lacnejšia.
  • Pre koho je táto destinácia ideálna? Návštevníkov, ktorí hľadajú útočisko v teplom počasí, ktoré vás nezničí. Je to skvelá destinácia pre rodiny, jednotlivcov a priateľov.
  • Nenechajte si ujsť staroveké miesta a ruiny, mešitu Yivli Minare, Kaleici, Perge Hadriánovu bránu a plavbu loďou, aby ste preskúmali vodopády Duden.

Odporúčame: Hľadáte vône k vám domov (nielen) pre sviatočnú atmosféru? Máme TOP tipy! Inšpirujte sa spolu s nami

antalya

Zdroj: instagram.com/kesiflisten

Lecce, Taliansko

  • Prečo navštíviť Lecce? Mesto Lecce na juhu v regióne Puglia, ktoré je často v tieni talianskych turistických destinácií, je pre každého, kto už Taliansko pozná. Cestovatelia, ktorí hľadajú autentický taliansky životný štýl, ocenia večernú passeggiatu, keď sa miestni obyvatelia prechádzajú po meste pred večerou, keď slnko zapadá nad dláždenými uličkami.
  • Pre koho je táto destinácia ideálna? Fajnšmekrov, scestovaných jednotlivcov, páry a rodiny.
  • Nenechajte si ujsť tradičnú kuchyňu Lecce Puglia, La Cucina Povera – hlavne keď to keď to preženiete s cestovinami a pizzou. Ak to chcete posunúť o krok ďalej, absolvujte kurz varenia, kde sa dozviete viac o miestnych jedlách a vychutnáte si autentické jedlo.

Neprehliadnite: Reese Witherspoon - čomu vďačí za svoju dokonalú postavu?

lecce

Zdroj: instagram.com/pugliafenomenale

Menorca, Španielsko

  • Prečo navštíviť Menorcu? Menorca je často označovaná ako Malorkin malý brat. Menorca priťahuje oveľa menej návštevníkov a je oveľa pokojnejšia, no ponúka 216 kilometrov pobrežia a je domovom viac ako 75 nedotknutých pláží. Návštevníci zistia, že ostrov je plný skrytých zátok na plávanie, nazývaných calas, z ktorých mnohé sú dostupné iba loďou.
  • Pre koho je táto destinácia ideálna? Vďaka pokojným a nepreplneným plážam je ostrov ideálny pre rodiny. Je tu veľa možností, vrátane vodného lyžovania, windsurfingu, plachtenia, jazdy na kajaku, šnorchlovania a dokonca aj objavovania vrakov na ostrove.
  • Nenechajte si ujsť Port Mahon, druhý najväčší prírodný prístav na svete. Okrem toho, s mimoriadnou gastronómiou a miestnymi vínami, zvážte degustáciu vína vo vinárstve Binifadet.

Odporúčame aj: Chalupy na samote, kde vládne pokoj a ticho: Doprajte si oddych

menorca

Zdroj: instagram.com/menorca.playas

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE